Van Poppel sleept eerste zege van het seizoen uit het vuur: 'Had kramp in de slotkilometers' Wielrennen
Wielrennen

Van Poppel sleept eerste zege van het seizoen uit het vuur: 'Had kramp in de slotkilometers'

Van Poppel sleept eerste zege van het seizoen uit het vuur: 'Had kramp in de slotkilometers'

Als sprintaantrekker was het voor Danny van Poppel al weer even geleden dat hij zelf mocht juichen. Na twee jaar was het weer zover. De Nederlander won de sprint van een kleine groep in de Rund um Köln.

De ploeg van Van Poppel - BORA-hansgrohe - zorgde voor een zware koers, waardoor er in de finale veertien renners overbleven. De Nederlander kon in de sprint vervolgens rekenen op steun van Maximilian Schachmann en Nils Politt en won nipt voor Milan Menten. Vanzelf ging de sprint zeker niet. 'Ik had kramp in de laatste kilometers', laat Van Poppel in het flashinterview weten.

'Nils had de sprint perfect voorbereid, dus ik hoefde alleen maar alles te geven tot de streep', vervolgt Van Poppel. 'Het was heel close in de sprint, en vlak na de finish was ik niet zeker of het genoeg was voor de zege. Maar ik ben heel blij.'

'We hebben er echt voor gewerkt vandaag. Ik denk dat we de sterkste ploeg waren en dat we er het meeste uit hebben gehaald', besluit Van Poppel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws