Merlier moest diepgaan voor late ritzege. Asgreen voelt zich 'eindelijk weer een beetje zichzelf' Wielrennen
Wielrennen

Merlier moest diepgaan voor late ritzege. Asgreen voelt zich 'eindelijk weer een beetje zichzelf'

Merlier moest diepgaan voor late ritzege. Asgreen voelt zich 'eindelijk weer een beetje zichzelf'

Tim Merlier pakte op de valreep nog zijn ritzege mee in de Vierdaagse van Duinkerke. De sprinter van Soudal-Quick Step - die in de voorgaande sprintritten geen vuist kon maken - klopte de Noor Erland Blikra van Uno-X.

'Ik kon deze week niet sprinten zoals ik wilde, tot vandaag. Ik ben ongelooflijk blij voor mezelf en de ploeg dat ik deze overwinning na een rust- en trainingsperiode kon pakken', laat Merlier weten in een persbericht.

'Er was een grote ontsnapping, waarvan we wisten het lastig zou zijn om die terug te pakkken, De ploeg deed echter uitstekend. Ik ben ze daar dankbaar voor', vervolgt Merlier, die - hoewel hij won - geen makkelijke aanloop naar de spint kende.

'Ik raakte een beetje ingesloten. Ik vond Bert (Van Lerberghe, red.) echter weer en hij bracht mij in een goede positie. Een renner van UNO-X (Erland Blikra, red.) ging vervolgens vroeg aan. Ik moest tot het uiterste gaan om hem te overtreffen, wat gelukkig lukte', jubelt Merlier, die de overwinning met familie kon vieren. 'Dat maakte het extra speciaal.'

Asgreen: 'Dat is bemoedigend voor de komende koersen'

Kasper Asgreen finishte namens Soudal-Quick Step als tweede in het eindklassement. 'Het zou zonde zijn geweest als we zonder ritzege naar huis moesten. Ik ben superblij dat ik aan Tim zijn zege heb kunnen bijdragen', aldus de Deen.

De klassieke renner schaafde de voorbije periode aan zijn conditie in Denemarken en Andorra. 'Het lijkt goed te zijn geweest voor mijn conditie, daar ik mij eindelijk weer een beetje mezelf voel na een tijdje. Dat is bemoedigend voor de komende koersen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws