Van Uden herovert in alle waaierhectiek leiderstrui in AlUla Tour: 'Ik begon mijn sprint net iets te vroeg' Wielrennen
Wielrennen

Van Uden herovert in alle waaierhectiek leiderstrui in AlUla Tour: 'Ik begon mijn sprint net iets te vroeg'

Van Uden herovert in alle waaierhectiek leiderstrui in AlUla Tour: 'Ik begon mijn sprint net iets te vroeg'

Casper van Uden veroverde donderdagmiddag de leiderstrui in de AlUla Tour na een nerveuze waaieretappe, die gewonnen werd door Tim Merlier. De 22-jarige sprinter van Team dsm-firmenich PostNL moest uiteindelijk net de duimen leggen voor de Belg en zijn landgenoot Arvid De Kleijn (Tudor Pro Cycling).

'De jongens hebben vandaag keihard gewerkt om mij in een goede positie te houden met de spanning om de waaiers en uiteindelijk hebben Nils Eekhoff en ik de voorste waaier gehaald ', vertelt de jonge Nederlander op de website van het team. 'Aan de finish bracht Nils me in een goede positie. Ik opende de sprint iets te vroeg, maar we konden toch nog een derde plaats pakken. Dat is mooi en we gaan weer aan de leiding.' Sören Waerenskjold reed op het slechtste moment lek en verloor meerdere minuten.

'In de waaierchaos werden we een beetje overspoeld maar met een grote inspanning konden we in ieder geval Casper en Nils in de eerste waaier krijgen. Met maar twee man in de finale moesten we een beetje gokken, maar gelukkig hadden we een sterke Nils die het voor elkaar kreeg om Casper in een positie te brengen van waaruit hij weer een poging kon wagen om voor de overwinning te sprinten. Uiteindelijk pakten we nog een podium en we gaan het morgen nog een keer proberen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws