Van Vleuten blij met Tour de France voor vrouwen, maar: 'Wedstrijd wordt gehypet' Wielrennen
Wielrennen

Van Vleuten blij met Tour de France voor vrouwen, maar: 'Wedstrijd wordt gehypet'

Van Vleuten blij met Tour de France voor vrouwen, maar: 'Wedstrijd wordt gehypet'

Annemiek van Vleuten start zondag in Frankrijk aan haar eerste Tour de France. De wedstrijd is terug op de kalender en dat houdt de gemoederen bezig. 'Ik snap alleen niet dat die race nu al zoveel hoger staat aangeschreven', klinkt het in aanloop naar de rittenkoers.

Met de eindzege in de Giro Donne op zak is Van Vleuten natuurlijk een van de topfavorieten als het gaat om het geel in de Tour. In de laatste twee dagen van de race staan etappes op het programma die haar goed op het lijf geschreven staan. 'Dan moeten we vol aan de bak', vertelt ze bij De Telegraaf. 'Ik denk niet dat je in de Tour per dag verbetert, hooguit mentaal misschien.'

Van Vleuten: 'Tour is niet de heilige graal'

Hoewel Van Vleuten zich - gefocust als altijd - zal richten op de eindzege, bekruipt haar enigszins een dubbel gevoel als het gaat om de Tour. Niet voor niets wilde ze ook de Giro Donne nog rijden, die jarenlang dé belangrijkste rittenkoers in het vrouwenwielrennen was. 'Ik snap niet dat de Tour nu al zoveel hoger staat aangeschreven. De Giro is zo'n mooie koers in zo'n mooi land. Ik heb er volle bak gereden', klinkt het.

'De Tour wordt gehypet, net als de Olympische Spelen. De wegwedstrijd daar heeft een vrij laag niveau. Mensen moeten vooral niet het wielrennen reduceren tot de Tour de France', voegt ze toe aan haar verhaal. 'Het is niet de heilige graal, al zal het ongetwijfeld gaan leven. Wielerfans die al drie weken naar de Tour hebben gekeken, doen dat wellicht een week langer.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws