Van Vleuten krijgt met Norsgaard en Sierra sterke vrouwen mee richting Tour de France Femmes Wielrennen
Wielrennen

Van Vleuten krijgt met Norsgaard en Sierra sterke vrouwen mee richting Tour de France Femmes

Van Vleuten krijgt met Norsgaard en Sierra sterke vrouwen mee richting Tour de France Femmes

Movistar komt met een sterke selectie rond Annemiek van Vleuten op de proppen voor de Tour de France Femmes. De Spaanse ploeg speelt de Nederlandse winnares van de Giro Donne uit, maar kan ook rekenen op sterke namen zoals Emma Norsgaard en Arlenis Sierra.

Sierra reed samen met Van Vleuten de Giro, nadat ze in de voorbereiding de Ruta del Sol voor vrouwen had gewonnen. In de Giro Donne kwam ze niet verder dan zes etappes, maar ze is klaar voor de Tour. Dat geldt ook voor Norsgaard, die ook al de Giro reed en wel de finish haalde. Ze werd in de tiende en laatste rit zelfs nog keurig derde in een massasprint.

Van Vleuten wordt verder omringd door Paula Patiño en thuisrijder Aude Biannic. Ook de Spaanse Sheyla Gutiérrez is van de partij. Daarmee staat Movistar met slechts één andere renster aan de start van de Tour dan in de Giro. Gutiérrez neemt de plek in van Jelena Eri`c

Selectie Movistar Tour de France Femmes 2022

Annemiek van Vleuten
Emma Norsgaard
Arlenis Sierra
Paula Patiño
Aude Biannic
Sheyla Gutiérrez


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws