Van Vleuten, Lavreysen en Jumbo-Visma genomineerd voor Sportgala Wielrennen
Wielrennen

Van Vleuten, Lavreysen en Jumbo-Visma genomineerd voor Sportgala

Van Vleuten, Lavreysen en Jumbo-Visma genomineerd voor Sportgala

Zondag werden de nominaties voor Sportvrouw en Sportman van het jaar door de NOS bekendgemaakt. Bij de vrouwen is wielrenster Annemiek van Vleuten genomineerd. Baanrenner Harrie Lavreysen maakt bij de mannen kans. Jumbo-Visma dingt mee in de categorie Sportploeg van het jaar.

Van Vleuten kende een bijzonder succesvol seizoen met het winnen van de Giro Donne, de eerste editie van de Tour de France Femmes en de Ceratizi Challenge by la Vuelta. Als kers op de taart werd ze ook nog eens wereldkampioen. In haar categorie neemt ze het op tegen shorttrackster Suzanne Schulting en langebaanschaatser Irene Schouten. Laatsgenoemde won op de Winterspelen van Peking maar liefst drie gouden medailles en een bronzen plak.

Bij de mannen is baanrenner Harrie Lavreysen genomineerd. Hij werd dit jaar voor de vierde keer wereldkampioen op het onderdeel Sprint. Op de Keirin behaalde hij zijn derde wereldtitel. Voor de titel van Sportman van het jaar neemt hij het op tegen Formule 1 coureur Max Verstappen en langebaanschaatser Thomas Krol.

Jumbo-Visma maakt kans op Sportploeg van het jaar

In de categorie Sportploeg van het jaar is verder nog Jumbo-Visma genomineerd. De ploeg won dit jaar met Jonas Vingegaard voor het eerst de Tour de France. Daarnaast won het ook de groene trui met Wout van Aert. De andere nominaties in de categorie Sportploeg zijn de shorttrack relay vrouwen en atletiek estafette 4x400 vrouwen.

Op woensdag 21 december worden de winnaars in de verschillende categorieën tijdens het Sportgala van NOC*NSF en de NOS bekendgemaakt. Zowel de stem van de sporters als de vakjury telt voor vijftig procent mee.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws