Van Vleuten opnieuw genomineerd voor Laureus Awards, maar categorie is opvallend Wielrennen
Wielrennen

Annemiek van Vleuten is ook dit jaar genomineerd voor de Laureus Awards. De 40-jarige renster van Movistar reed een verschroeiend sterk 2022 en maakt opnieuw kans om één van de grootste sportprijzen van de wereld te winnen. Toch is de categorie opvallend te noemen.

Van Vleuten is namelijk opnieuw uitverkorene voor de categorie "comeback van het jaar". Dit refereert hoogstwaarschijnlijk naar haar zegetocht op het WK van afgelopen jaar. Van Vleuten viel hard tijdens de mixed relay en wist ondanks een breukje in haar elleboog toch wereldkampioen te worden. De overige genomineerden in deze categorie zijn voetballer Christian Eriksen en golfer Tiger Woods.

Van Vleuten bezig aan laatste wielerjaar

Van Vleuten won in 2022 naast het WK ook de Giro Donne, Tour de France en Vuelta. De Nederlandse is in de Ronde van Valencia voor vrouwen begonnen aan haar laatste seizoen als prof. Van Vleuten eindigde daar als vierde in het algemeen klassement. De 40-jarige renster van Movistar gaat later dit seizoen weer proberen te triomferen in alle grote rondes.