Plapp gaat voor algemeen klassement in UAE Tour: 'Zeker weten, ik heb vandaag een minuut gepakt' Wielrennen
Wielrennen

Plapp gaat voor algemeen klassement in UAE Tour: 'Zeker weten, ik heb vandaag een minuut gepakt'

Plapp gaat voor algemeen klassement in UAE Tour: 'Zeker weten, ik heb vandaag een minuut gepakt'

Luke Plapp was onder de radar één van de winnaars van het waaierspektakel in de UAE Tour. De Australisch kampioen van INEOS Grenadiers kwam in de kopgroep binnen met Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) en Pello Bilbao (Bahrain Victorious) en bevestigt dat hij voor een klassement gaat rijden.

'We stonden als ploeg al een halfuur voor de start klaar, dus ik denk dat we wisten dat er iets ging komen', knipoogt Plapp tegenover Cyclingnews. 'We hebben veel video's van deze etappe gekeken. In 2021 verliep het namelijk precies hetzelfde als vandaag. We bleven 90 kilometer lang weg, toen kwam iedereen terug en daarna was het weer raak. Ik ben heel blij dat ik voorin zat. Het is verschrikkelijk als je erachteraan moet rijden.'

Plapp: 'Ik heb heel veel zin in de ploegentijdrit'

Plapp zegt uit te kijken naar de ploegentijdrit van dinsdag. 'Ik heb heel veel zin in de ploegentijdrit. Het is de mooiste discipline in het wielrennen. Vandaag was al mooi omdat ik de groep kon pushen en de sprinters daarna fun konden hebben. Na de ploegentijdrit zien we wel wat er gebeurt op de beklimmingen. We moeten ook alert blijven op de wind, want je weet het nooit in de woestijn. We moeten de hele dag bij de les blijven. Vandaag was in elk geval een goede dag voor mij, Remco en Pello. Ik ga zeker voor een klassement, want ik heb vandaag één minuut gepakt.'

De UAE Tour gaat dinsdag dus verder met een ploegentijdrit. Nadien staan er in etappe drie en zeven bergritten op het programma. Plapp gaat daar proberen hoge ogen te gooien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws