Van Vleuten (Schouten), Lavreysen (Verstappen) en Jumbo-Visma (estafette) grijpen naast prijzen op Sportgala 2022 Wielrennen
Wielrennen

Van Vleuten (Schouten), Lavreysen (Verstappen) en Jumbo-Visma (estafette) grijpen naast prijzen op Sportgala 2022

Van Vleuten (Schouten), Lavreysen (Verstappen) en Jumbo-Visma (estafette) grijpen naast prijzen op Sportgala 2022

Geen wielersucces op het Sportgala 2022. Harrie Lavreysen en Annemiek van Vleuten grepen respectievelijk naast de prijs Sportman- en vrouw van het Jaar, terwijl Jumbo-Visma meedeed om de titel Sportploeg van het Jaar.

Jumbo-Visma werd afgetroefd door de 4x400 vrouwen estafette-lopers. Zij wonnen goud op het EK op de buitenbaan en zilver op het WK op de binnenbaan. Net als Jumbo-Visma - dat als Nederlandse ploeg de Tour de France won - grepen ook de shorttrack relay vrouwen met onder meer Suzanne Schulting naast de prijs.

Lavreysen en Van Vleuten komen tekort

Max Verstappen won de titel Sportman van het Jaar voor zijn prestaties in de Formule 1. Daarmee bleef hij Lavreysen, meervoudig wereldkampioen op de baan, voor. Eerder deze week zag Lavreysen al de titel Wielrenner van het Jaar naar Dylan van Baarle gaan.

Van Vleuten zag de prijs eveneens aan zich voorbijgaan. De Nederlandse wielrenster, die de Giro, Tour, Vuelta én het WK won, moest Irene Schouten voor zich dulden. Schouten won driemaal goud op de Olympische Spelen en werd zo verkozen tot Sportvrouw van het Jaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws