Dylan van Baarle en Annemiek van Vleuten verkozen tot wielrenner en wielrenster van het jaar Wielrennen
Wielrennen

Dylan van Baarle en Annemiek van Vleuten verkozen tot wielrenner en wielrenster van het jaar

Dylan van Baarle en Annemiek van Vleuten verkozen tot wielrenner en wielrenster van het jaar

Dylan van Baarle is wielrenner van het jaar geworden. De renner van INEOS Grenadiers won op maandagavond de door Gerrit Schulte uitgereikte trofee. De titel voor wielrenster van het jaar ging voor de vierde keer naar Annemiek van Vleuten. Na Giro, Tour, Vuelta en WK-winst was dat enigszins een abc-tje. De titel voor talent van het jaar ging naar Fem van Empel.

Ieder jaar reikt de Club 48 de prijs voor Wielrenner, wielrenster en talent van het jaar uit. De club 48 is vernoemd naar het jaartal 1948. Toen werd Gerrit Schulte Wereldkampioen op het baanonderdeel achtervolging door Fausto Coppi te verslaan. De trofee wordt sinds 1955 uitgereikt.

Van Baarle is wielrenner van het jaar

Na zijn tweede plek in de Ronde van Vlaanderen en zijn zege in Parijs-Roubaix, was Van Baarle de coureur van het voorjaar. De coureur bleef de rest van het jaar constant en hielp zijn ploeg op nuttige momenten in de Tour de France en de Vuelta a España. Zelf zij hij na het uitreiken van de prijs 'heel erg blij' te zijn.

Van Vleuten is wielrenster van het jaar

Van Vleuten is voor de vierde keer uitgeroepen tot wielrenster van het jaar. Ze heeft zichzelf, logischerwijs, opgevolgd in die categorie. De prijs werd uitgereikt door Keetie van Oosten-Hage. De Wereldkampioene van Movistar Team kon door haar trainingskamp met de ploeg niet aanwezig zijn in Den Bosch. Naast het WK won Van Vleuten de Giro, de Tour en de Vuelta voor vrouwen. Ook schreef ze Luik-Bastenaken-Luik op haar naam.

Van Empel wint prijs voor talent van het jaar

Voor het talent van het jaar werd de Gerrie Knetemann Trofee uitgereikt. Onder anderen Mathieu van der Poel, Fabio Jakobsen en Harrie Lavreysen hebben die al op hun naam geschreven in de beginfase van hun carrière. Maandag is de prijs naar Van Empel gegaan, het Nederlandse supertalent staat momenteel aan de leiding van de Wereldbeker veldrijden en zal vanaf januari uitkomen voor Jumbo-Visma.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws