Van Wilder begrijpt afwachtende koershouding klassementstoppers: 'Beetje de fout van Giro-organisatie' Wielrennen
Wielrennen

Van Wilder begrijpt afwachtende koershouding klassementstoppers: 'Beetje de fout van Giro-organisatie'

Van Wilder begrijpt afwachtende koershouding klassementstoppers: 'Beetje de fout van Giro-organisatie'

Na het noodgedwongen uit koers stappen van Soudal Quick-Step-kopman Remco Evenepoel ontpopte diens meesterknecht, Ilan Van Wilder, zich tot vrijbuiter c.q. kopman van de Belgische formatie. Op de tweede rustdag staat de 23-jarige Vlaming op een zestiende plaats in het algemeen klassement.

Er werd op voorhand redelijk wat verwacht van de uiteindelijk door vroege vluchter Brandon McNulty gewonnen 'Ronde van Lombarije-rit' in de Giro d'Italia. De klassementsrenners roerden zich echter nauwelijks, zij het dat er in de ultieme slotfase een paar kleine verschillen waren ontstaan. Van Wilder bolde in hetzelfde groepje als onder meer Primoz Roglic en Geraint Thomas over de meet. Eerder die dag liet hij aan Het Nieuwsblad weten dat hij dan ook stiekem aan het dromen is van een toptiennotering in het eindklassement. 'Het zou misschien wel kunnen. Maar het is geen hoofddoel. Ik zal gewoon elke dag het beste van mezelf blijven geven', liet de strijdvaardige youngster optekenen.

'In die week kan je elke dag alles verliezen', aldus Van Wilder omtrent de loodzware derde Giro-week

Na afloop van die rit door Lombardije sprak het Belgische sportmedium Sporza met de poulain van Patrick Lefevere. 'Het is toch een beetje de fout van de Giro-organisatie dat ze de derde week zo zwaar hebben gemaakt. Daardoor krijgen we een passief koersverloop. Ik begrijp dat je nu nog niet met je krachten kan gooien', vertelt Van Wilder over de alom gehoorde kritiek op het koersgedrag van de klassementstenoren. 'Ik denk dat we in de laatste week pas echt spektakel gaan zien. Want in die week kan je elke dag alles verliezen.'

Van Wilder stelt na afloop van de rit richting Bergamo alleszins enorm tevreden te zijn met huidige vorm. 'Op het einde ging het nog wel even hard, al was het toch vooral voor de fun. Je ziet dan toch dat een paar renners de benen niet hebben. Dat is wel een signaal voor in de slotweek. Ik ben vooral blij dat ik meekon met de groep der favorieten. We hadden toch een klein gaatje', sluit de man uit Jette af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws