Van Wilder is onderdeel van The Wolfpack: 'Vroeger dacht ik dat dat allemaal beetje bullshit was' Wielrennen
Wielrennen

Van Wilder is onderdeel van The Wolfpack: 'Vroeger dacht ik dat dat allemaal beetje bullshit was'

Van Wilder is onderdeel van The Wolfpack: 'Vroeger dacht ik dat dat allemaal beetje bullshit was'

Ilan Van Wilder heeft zijn eerste koers voor Quick Step-Alpha Vinyl erop zitten. De 21-jarige Belg belandde na een vechtscheiding met Team DSM bij de ploeg van Patrick Lefevere en in de Tour de la Provence liet hij meteen zien waarom. Van Wilder werd zesde in het eindklassement, een hoopvolle klassering.

Dat Van Wilder dat deed, terwijl hij eigenlijk een week in dienst reed van Julian Alaphilippe, doet deugt. In Het Nieuwsblad vertelt hij dat een rol als knecht wel vaker het geval zal zijn dit seizoen. 'De mindset van deze groep is simpel: koersen winnen. Ik zal dat hier ook leren. Moet ik een goede ploegmaat zijn, dan zal ik dat zijn. Maar er is zeker ruimte voor persoonlijke ambities. Dat geldt voor elke coureur. En die heb ik ook.'

Van Wilder voelt zich al een wolf in the pack

Van Wilder brandt van de ambities en dat sluit wel aan bij de mindset van Quick Step-Alpha Vinyl. Ze worden niet voor niets The Wolfpack genoemd. 'Vroeger dacht ik dat het gedoe met The Wolfpack allemaal een beetje bullshit was. Ik vond dat allemaal heel opgeblazen. Als je er niet in zit, denk je dat het allemaal zever is. Ondertussen begrijp ik het wél', zo stelt Van Wilder.

Hij spreekt van 'een super hechte groep'. 'Er wordt altijd gelachen. Zelfs in serieuze meetings wordt er een mop gelost. Dat creëert gewoon een goede band onderling tussen de renners. En we gaan alleen maar om te winnen. Daarom zijn we een beetje wolven. En The Pack duidt de hechte groep aan. De voorbije vier dagen heb ik kunnen vaststellen dat we voor elkaar door het vuur gaan.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws