Vanthourenhout opgelucht met derde plek: 'Maar voor mijn werk ben ik niet beloond' Wielrennen
Wielrennen

Vanthourenhout opgelucht met derde plek: 'Maar voor mijn werk ben ik niet beloond'

Vanthourenhout opgelucht met derde plek: 'Maar voor mijn werk ben ik niet beloond'

Michael Vanthourenhout reed voor een groot deel van de cross in Ruddervoorde op kop, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een derde plaats achter Lars van der Haar en zijn ploegmaat Eli Iserbyt, die de tweede manche van de Superprestige dus won. 'Ik sta op het podium, maar had wel iets beter verwacht, aldus een niet helemaal tevreden Europees kampioen na afloop.

Wel had de uitslag net zo goed een stuk minder kunnen zijn. 'Het had veel erger kunnen zijn, als je ziet dat ik in de laatste ronde bijna werd ingehaald door zes, zeven man', ziet Vanthourenhout het positieve van zijn podiumplek. 'Maar voor het werk dat ik heb gedaan ben ik natuurlijk niet beloond. Maar er komt nog veel moois aan. Daarom probeer ik de koers hard te maken om nog iets beter te worden', houdt de crosser de moed erin.

Vanthourenhout kijkt terug op een spannende cross. Vooraan bleef een flinke groep namelijk lang samen. 'Tot halverwege bleef het steeds weer wat bij elkaar komen op de weg. Ik heb veel werk gedaan. Misschien wel teveel, want er was ook wel veel wind. Het was ook wel de bedoeling om voor elk bergje voorop te zitten, want anders ben je altijd op achtervolgen aangewezen. Ik heb misschien wat teveel op kop gereden, maar misschien ben ik daardoor ook wel op het podium geëindigd', kan Vanthourenhout zijn ijver onderweg niet zozeer een fout noemen.

Vanthourenhout ziet vorm groeien richting EK

De Belg kan in ieder geval concluderen dat de benen goed waren. 'Aan het begin voelde ik me echt wel heel goed. Ik had echt wel het gevoel dat ik een gaatje kon slaan. Het lukte af en toe ook wel, maar ik had nooit de benen om het vol te houden. Aan het einde zag je wel dat het een beetje leegliep.' Hoe dan ook, de crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal voelt zich per cross sterker worden, belangrijk daar hij over een week in Frankrijk zijn Europese titel moet verdedigen. 'Ik hoop dat er nu nog een paar procentjes bijkomen richting morgen. Dan komt met de Koppenberg nog een heel zware wedstrijd tussendoor en gaan we het volgende week wel zien.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws