Iserbyt rondt beklijvende strijd met Van der Haar en Vanthourenhout in zijn voordeel af in Ruddervoorde Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt rondt beklijvende strijd met Van der Haar en Vanthourenhout in zijn voordeel af in Ruddervoorde

Iserbyt rondt beklijvende strijd met Van der Haar en Vanthourenhout in zijn voordeel af in Ruddervoorde

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft de Superprestige-cross in Ruddervoorde zaterdag weten te winnen. In de wedstrijd kwam het tot een beklijvend duel met drie, waar Lars van der Haar (Baloise Trek Lions) en Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) ook een groot aandeel in hadden.

Zonder Thibau Nys - hij rijdt enkel zondag in Maasmechelen - vertrok men in Ruddervoorde voor de tweede Superprestigemanche van deze winter. Daarbij moet opgemerkt worden dat het nog opvallend droog lag in de Belgische plaats, wetende hoeveel het de afgelopen dagen geregend heeft.

Het was Kevin Kuhn die zoals zo vaak als eerste het veld indook, al werd bij hij de tweede bocht al gepasseerd door Europees kampioen Vanthourenhout. Diens ploeggenoot Iserbyt was ook niet ver weg, hij denderde als eerste op de wasbord-hindernis af. Even later kende hij een slipper, waarmee Vanthourenhout hem opnieuw voorbij kon steken. Ook Kuhn en Niels Vandeputte reden knap van voren.

Opnieuw strijd tussen Pauwels Sauzen-Bingoal en Baloise Trek Lions

De Zwitser pakte zelfs gedurfd het initiatief over van de Belgen, terwijl Baloise Trek Lions-ploeggenoten Joris Nieuwenhuis en Van der Haar in de achtergrond samenklitten en zo de koplopers in het zicht hielden. Bij het voor een eerste maal passeren van de finishlijn kwam alles weer samen.

In de tweede ronde versnelde Vanthourenhout nogmaals, waarbij hij direct een gat kon pakken. De heren van Baloise Trek Lions konden dit uiteraard niet zomaar laten gebeuren, met Nieuwenhuis die de achtervolging inzette. Iserbyt nestelde zich comfortabel in het wiel van de bebaarde Nederlander en stak hem uiteindelijk ook voorbij, op weg naar de koploper. Vandeputte volgde hem, waarna ook Van der Haar, Laurens Sweeck en Kuhn de aansluiting nog eens konden maken.

In de vijfde ronde denderden Van der Haar en Iserbyt zij aan zij op de zandstrook af, wat de felheid van deze strijd duidde. De Nederlander zakte vervolgens wat terug, waardoor het initiatief weer bij de mannen van Jurgen Mettepenningen lag. Vanthourenhout gaf niet op en reed nogmaals weg, voor een vijfde keer alweer. Ditmaal leek het iets verderop al te kraken, met Iserbyt en Van der Haar die nog tegengas gaven.

Vervolgens was het Iserbyt die zijn move deed in ronde zeven, met de terriër Van der Haar in zijn spoor. Enkele foutjes van de Belg zorgden ervoor at hij de boel weer moest herstellen, waardoor het tot in de laatste ronde een beklijvend duel waarin constant haasje-over werd gespeeld opleverde. Smullen!

Bij het ingaan van de slotronde was het nog altijd superspannend, waarbij Van der Haar de slimme move deed door zelf de kop te pakken. Iserbyt wenste dat niet zomaar te laten gebeuren en hij denderde nog eens over zijn Nederlandse evenknie heen, wat de beslissende slag bleek.

Uitslag Superprestige Ruddervoorde mannen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws