Valter compleet verrast door bocht vlak voor finish: 'Had het parcours niet gecheckt' Wielrennen
Wielrennen

Valter compleet verrast door bocht vlak voor finish: 'Had het parcours niet gecheckt'

Valter compleet verrast door bocht vlak voor finish: 'Had het parcours niet gecheckt'

Atilla Valter maakte in de negentiende etappe van de Giro d’Italia deel uit van de kopgroep. De Hongaar van Groupama-FDJ streed in de finale vervolgens samen met vier andere renners voor de ritzege. Valter was in de sprint echter kansloos, doordat hij verrast werd door de laatste bocht. ‘Ik had het vooraf niet gecheckt.’

Valter reed lange tijd een onzichtbare Giro, daar er veel van hem werd verwacht, nadat hij een sterke Tour of the Alps reed. Bovendien startte de Giro in zijn thuisland Hongarije. In de derde week komt de klimmer echter beter voor de dag. Zo zat hij in de zeventiende etappe al mee in de kopgroep. Dat lukte hem vrijdag ook, ondanks de vlakke start. ‘Ik moet mijn ploeggenoot Clement Davy bedanken, want zonder hem zou ik nooit in een ontsnapping als deze geraken. Hij bracht me in de positie om voor de zege te strijden’, vertelt Valter aan Discovery+.

‘Eindelijk had ik in deze Giro goede benen’, vervolgt Valter. Hij kon op de slotklim geen verschil maken ten opzichte van zijn vier medevluchters. ‘In de finale waren we erg aan elkaar gewaagd, wat het lastig maakte om aan te vallen. Daardoor werd het een spelletje van wie het langste kon wachten. Ik wist dat de anderen heel snel waren, maar ik vertrouwde ook mijn eigen sprint omdat ik goede benen had.’

Uiteindelijk eindige Valter als vierde van de vijf, mede omdat hij werd verrast door de laatste bocht, die al voor de nodige commotie na afloop zorgde. ‘Het was een erg tricky finale, de laatste bocht werd slecht aangegeven. Ik had het moeten checken’, geeft Valter eerlijk toe. ‘Ik had zo’n einde van de rit niet verwacht.’ Valter is ook niet te spreken over de plek van de finish. ‘Het was onnodig om de finish een paar meter na een bocht te leggen. Gelukkig stonden er geen hekken, anders waren Vendrame en ik zwaar gevallen. De benen zijn in ieder geval weer goed, maar ik had graag gewonnen’, besluit de Hongaar.

Zie hieronder de tumultueuze sprint


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws