Oordeel zelf: de nieuwe groene trui uit Parijs-Nice is op weg naar Dauphiné en Tour de France Wielrennen
Wielrennen

Oordeel zelf: de nieuwe groene trui uit Parijs-Nice is op weg naar Dauphiné en Tour de France

Oordeel zelf: de nieuwe groene trui uit Parijs-Nice is op weg naar Dauphiné en Tour de France

Wie goed heeft opgelet tijdens de Franse rittenkoers Parijs-Nice, is hem niet ontgaan: de nieuwe groene trui. Mads Pedersen van Trek-Segafredo mocht er deze week tot zijn opgave mee pronken; nu is de beurt aan Tadej Pogacar. De ASO heeft deze week bevestigd dat de puntentrui zijn opmars maakt richting Critérium de Dauphiné en de Tour de France

Een trui in verschillende tinten bosgroen: je moet ervan houden. Sowieso zal het even wennen worden. Waar we voorheen de felgroene trui om de schouders van renners als Peter Sagan, Wout van Aert en Mark Cavendish zagen, lijkt deze nu plaats te maken voor het bosgroen.

Er is wel een probleem: de nieuwe trui vertoont opvallend veel gelijkenissen met de trui van BORA-hansgrohe, die meestal wordt gedragen door hardrijders Danny van Poppel en Sam Bennett. Zodra de Ier deze week de trui aantrok voor de tweede etappe van Parijs-Nice, leidde dit tot een golf van verontwaardiging onder de verwarde wielerfans.

Moet BORA-hansgrohe op zoek naar nieuwe Tourtenue?

En weten we niet nog allemaal hoe Jumbo-Visma vorig jaar tijdens de Tour zijn vertrouwde geel-zwart-tenue moest verwisselen voor een kunstzinnige trui, vanwege de grote gelijkenissen met de gele trui? Dreigt zoiets ook voor BORA?

Hoe dan ook: we kunnen er maar beter aan wennen. Het nieuwe groen gaat er hoe dan ook komen. Het enige waar de ASO nog niet over uit is, is of de snelle vrouwen tijdens de Tour de Femmes ook in het nieuwe groen zullen moeten verschijnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws