Verloofde van Evenepoel geniet van toestroom fans: 'Deze drukte had hij niet verwacht' Wielrennen
Wielrennen

Verloofde van Evenepoel geniet van toestroom fans: 'Deze drukte had hij niet verwacht'

Verloofde van Evenepoel geniet van toestroom fans: 'Deze drukte had hij niet verwacht'

Zondag 2 oktober stonden Dilbeek en Brussel in het teken van Remco Evenepoel. Waar Evenepoel in Dilbeek eerst tot ereburger werd benoemd, werd hij daarna in Brussel op de Grote Markt gehuldigd. Duizenden fans waren afgereisd naar de hoofdstad om dit spektakel bij te wonen. Iets wat Evenepoel zelf niet had verwacht, aldus zijn verloofde tegen HLN.

'Zo veel mensen. Het was echt fantastisch', aldus Oumi Rayane, de 22-jarige verloofde van wereldkampioen Evenepoel. 'Het overtreft de verwachtingen. Ik was bang dat er door de regen niet zo veel mensen zouden komen. Maar het zijn echt goede supporters', lacht ze.

Ook Evenepoel zelf had kennelijk geen rekening gehouden met de enorme drukte die zijn huldiging uiteindelijk teweeg bracht. 'Hij vroeg zelfs een paar keer aan mij of ik dacht dat er mensen gingen komen. Zelfs een kwartiertje voor we in Brussel arriveerden. Het ontsteeg echt zijn verwachtingen', aldus Rayane.

Een sportief topjaar afsluiten met een bruiloft

'Als ik zo veel mensen zie en zo veel mensen mij proficiat wensen met wat Remco heeft gepresteerd, dan dringt bij mij pas door wat hij eigenlijk heeft gedaan', stelt Rayane. Het geluk kan bij het koppel uit Schepdaal sowieso niet op in 2022. Nadat Evenepoel dit seizoen onder andere Luik-Bastenaken-Luik, San Sebastián, de Vuelta en het WK op zijn naam wist te schrijven, staat er medio oktober een bruiloft gepland voor het jonge stel.

'Ik hoop dat we daar in intieme kring van kunnen genieten', refereert Rayane aan de enorme schare fans die Evenepoel letterlijk en figuurlijk volgen. 'Er zijn zoveel dagen die in het teken staan van de fiets en van de supporters. Die dag wil ik echt gewoon voor ons samen houden', sluit ze af.

Evenepoel zelf zal op dinsdag 4 oktober aan de start staan van de Waalse najaarsklassieker Binche-Chimay-Binche (voorheen de Memorial Frank Vandenbroucke) en daar voor het eerst zijn WK-tricot in koers showen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws