Coquard kraait victorie in Tour de Vendée: 'Démare twijfelde een beetje' Wielrennen
Wielrennen

Coquard kraait victorie in Tour de Vendée: 'Démare twijfelde een beetje'

Coquard kraait victorie in Tour de Vendée: 'Démare twijfelde een beetje'

Bryan Coquard wist na een sterke sprint de Tour de Vendée aan zijn erelijst toe te voegen. Hij wist op de licht oplopende aankomst topfavoriet Arnaud Démare en de Italiaanse Luca Mozzato naar de dichtste ereplaatsen te wijzen. 'Ik ga dinsdag met vertrouwen naar Binche', aldus de winnaar in het flashinterview.

Met een vinnige sprint was de 30-jarige Coquard zijn landgenoot Démare te snel af. 'Ik koos ervoor om vanuit het wiel van Arnaud een versnelling te plaatsen. Hij twijfelde namelijk een beetje en daarom ging ik nog eens aan. Dit resulteerde in een mooie overwinning. Ik ben enorm blij.'

Coquards ploeg Cofidis stond niet met zeven, maar met zes renners aan de start. Coquard looft het werk van zijn ploeggenoten nadrukkelijk. 'We besloten mee te helpen in de achtervolging. Het team heeft dat heel erg goed gedaan. Ik ben ze dankbaar.' De overwinning van Coquard levert Cofidis 125 UCI-punten op.

'De vorm is erg goed. Dit geeft me ook vertrouwen voor de komende koersen. Al met al was het namelijk best een zware race. Ik wist van eerdere edities dat het best een agressieve race kon gaan worden.', sluit Coquard af. Dinsdag 4 oktober staat hij volgens de planning aan de start van Binche-Chimay-Bince. Daar doet er zich zeer waarschijnlijk weer een sprintgelegenheid aan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws