Vermeersch sterkste in Koninginnenrit Vierdaagse van Duinkerke, Gilbert nieuwe leider Wielrennen
Wielrennen

Vermeersch sterkste in Koninginnenrit Vierdaagse van Duinkerke, Gilbert nieuwe leider

Vermeersch sterkste in Koninginnenrit Vierdaagse van Duinkerke, Gilbert nieuwe leider

De vijfde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke is gewonnen door Gianni Vermeersch (Alpecin-Fenix). De Belg was een maatje te groot voor Oliver Naesen (tweede) en Jake Stewart (derde). Philippe Gilbert mag zich de nieuwe leider in het algemeen klassement noemen.

Op de dag waarop de ogen vooral gericht waren op het tijdritgeweld in de Giro d'Italia werd er uiteraard ook nog gekoerst op Franse bodem. Het was er tijd voor rit vijf, een tocht van ruim 180 kilometer die startte in Roubaix en eindigde in Cassel. Met Evaldas Siskevicius, die op de hielen werd gezeten door Gerben Thijssen en Arvid de Kleijn, in de leiderstrui begon het peloton eraan.

Zes renners gingen samen op avontuur en kregen al snel zo'n zes minuten cadeau. Na een periode van status quo werd er dan toch aangevallen vanuit het peloton, onder meer door Dimitri Claeys (Intermarché-Wanty-Gobert) en Samuel Watson (Groupama-FDJ). Laatstgenoemde renner besloot het uiteindelijk nog eventjes solo te proberen, maar slaagde er niet in om uit handen van het jagende peloton te blijven.

Gilbert komt tekort voor de zege, maar pakt wel de leiding

De volgende die het probeerde was Gilbert, die nog wel een tweede keer zou willen winnen in deze Vierdaagse van Duinkerke. Ook Oliver Naesen en Gianni Vermeersch sprongen mee. Gilbert kwam net tekort en zag Vermeersch er met de bloemen vandoor gaan. Zelf eindigde hij als vierde, waarmee hij de leiding in het algemeen klassement wist over te nemen.

Uitslag etappe 5 Vierdaagse van Duinkerke 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws