Van Emden: 'Dumoulin gaat dicht komen, maar denk dat niemand Van der Poel kan kloppen' Wielrennen
Wielrennen

Van Emden: 'Dumoulin gaat dicht komen, maar denk dat niemand Van der Poel kan kloppen'

Van Emden: 'Dumoulin gaat dicht komen, maar denk dat niemand Van der Poel kan kloppen'

Jos van Emden had even de beste tijd in de tijdrit op dag twee van de Giro d'Italia, maar ploegmaat Edoardo Affini dook al snel onder de tijd van de Nederlander. Helemaal te verwachten, als we Van Emden mogen geloven. En er is maar één favoriet volgens de renner van Jumbo-Visma: Mathieu van der Poel.

Had je gedacht de beste tijd te hebben? 'Nee absoluut niet', zo vertelt van Emden bij de NOS. 'Want het is echt geen parcours voor mij. Het is leuk dat je van de eerste tachtig de snelste bent, maar straks komt Affini en die zal wel sneller zijn.' Wat ook al snel de waarheid bleek. De Italiaan was bijna tien seconden sneller dan Van Emden.

Van Emden herstelt nog van crash in Luik

Van Emden viel in Luik-Bastenaken-Luik. Hoe is het gesteld met de blessures? 'Het gaat pas sinds gisteren beter. De eerste paar dagen ging het heel goed na de val. Maar dan moest ik bloed ophoesten. Dus er was meer aan de hand dan ik in eerste instantie dacht. Als de tape eraf gaat heb ik echt nog pijn.'

Tenslotte had Van Emden het nog over het parcours. Is dit meer op maat van Tom Dumoulin, of is het toch eerder iets voor VDP? 'Het is echt een rondje voor Van der Poel. Ik zie eerlijk gezegd niemand die hem kan kloppen. Ik denk wel dat Dumoulin dicht gaat zitten, maar denk niet dat hij Van der Poel kan kloppen.'

De Giro-tijdrit kan u overigens live bij ons volgen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws