Vernon rijdt 57 kilometer per uur gemiddeld en verslaat man-in-vorm Pedersen in proloog Deutschland Tour Wielrennen
Wielrennen

Vernon rijdt 57 kilometer per uur gemiddeld en verslaat man-in-vorm Pedersen in proloog Deutschland Tour

Vernon rijdt 57 kilometer per uur gemiddeld en verslaat man-in-vorm Pedersen in proloog Deutschland Tour

Ethan Vernon heeft in Sankt Wendel de 2,3 kilometer lange proloog van de Deutschland Tour naar zijn hand weten te zetten. De renner is daarmee vanzelfsprekend ook de eerste leider van de rittenkoers bij onze oosterburen.

2,3 kilometer lang, het is niet gek dat sommige ploegen de onderneming in het Duitse plaatsje presenteerden als de 'kortste inspanning' van het jaar. Baanspecialist Theo Reinhardt van Rad-Net kreeg daarbij het genoegen om het spits af te bijten, maar zijn tijd was er uiteindelijk één voor de vorm. Even later zette Patrick Eddy (beloftenteam DSM-firmenich) de eerste serieuze richttijd neer.

Zijlaard en Van Poppel zetten toptijden neer

Met een tijd van 2.30 minuten leek Eddy even op de hot seat plaats te mogen nemen, maar dat was buiten de ervaren Oostenrijker Marco Haller van BORA-hansgrohe gerekend. Die dook bijna twee seconden onder de tijd van de Australiër, wat procentueel gezien een flinke hap was op zo'n klein rondje. Mannen als Ilan Van Wilder (Soudal Quick-Step) en Arvid de Kleijn (Tudor) konden hier niet aan tippen, maar een sprinter als Sam Bennett wel. De Ier raffelde het parcours aan bijna 56 kilometer per uur gemiddeld af, goed voor een op dat moment eerste tijd.

Onder anderen twee Nederlanders bleken nog sneller dan de Ierse sprinter. Bennets lead-out man Danny van Poppel dook onder de tijd van zijn kopman, maar Maikel Zijlaard was verrassend genoeg nog sneller. De Rotterdammer van Tudor zette een geweldige tijd neer van 2.26 minuten. Daar onder duiken, zou om een serieuze inspanning vragen. Mads Pedersen moest echter nog starten...

Vernon verschalkt tijd van Zijlaard

Vernon zorgde voor een geweldige schok, door bijna drie seconden(!) sneller te zijn dan Zijlaard. De Brit van Soudal-Quick Step verpulverde de tijd van de Nederlander. Zelfs man-in-vorm Mads Pedersen kon niet meer onder de tijd van de Brit duiken. De Deen kwam één seconde te kort. De laatste mannen die nog aan moesten komen, waren Pello Bilbao en Brandon McNulty. Zij konden ook niet meer onder de tijd van Vernon duiken, waardoor de Brit de zege aan zijn palmares mocht toevoegen.

Uitslag proloog Deutschland Tour 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws