Philipsen verpulvert De Lie in machtsprint Renewi Tour: 'Dat was een hele leuke strijd' Wielrennen
Wielrennen

Philipsen verpulvert De Lie in machtsprint Renewi Tour: 'Dat was een hele leuke strijd'

Philipsen verpulvert De Lie in machtsprint Renewi Tour: 'Dat was een hele leuke strijd'

Jasper Philipsen heeft de eerste etappe van de Renewi Tour gewonnen. Hij was in de massasprint in Ardooie een stuk sneller dan Arnaud De Lie, en zat een stuk beter gepositioneerd dan Tim Merlier. Die combinatie zorgde voor een nieuw succesverhaal in het al lang en breed geslaagde seizoen van Philipsen.

In de finale merkte Philipsen veel getouwtrek tussen de coureurs. 'Het was hectisch, dat merkte ik enkele rondes van tevoren al', zo doelt de Belg op het lokale circuit in de Belgische stad. 'Maar ik werd goed in positie gehouden door mijn ploeggenoten en dat was vandaag de sleutel tot succes', zo zegt hij in het flashinterview.

Wie ook goed van voren werd gehouden, was De Lie. De jonge Belg van Lotto Dstny kon op hetzelfde moment als Philipsen zijn sprint aangaan, maar werd al vrij snel overklast door de winnaar van de groene trui in de meest recente Tour de France. 'Het was een leuke strijd', zegt Philipsen over zijn battle met De Lie. 'Arnaud had Jasper De Buyst voor zich en ik had Jonas Rickaert die supergoed werk leverde. Daarvoor had ik ook een aantal ervaren jongens voor mij rijden. Dan is het leuk dat ik het zo kan afmaken.' De Lie kon de snelheid van Philipsen niet evenaren, en werd ook nog gepasseerd door Merlier en Olav Kooij.

Philipsen voor het klassement? 'Heb sinds de Tour niet op de tijdritfiets gezeten'

In de finale kwam diezelfde De Buyst plots op de lijn van Philipsen terecht, waardoor er nog even een gevaarlijke situatie leek te ontstaan. 'Ik moest snel beslissingen nemen, vandaag ging het goed. Het was een vrij technische sprint en de aankomst is hier ook iets veranderd. Daarbij is de positionering heel belangrijk.' Ondanks zijn etappezege, denkt Philipsen nog niet aan een strijd om het algemeen klassement, terwijl bijvoorbeeld Kooij al wel heeft aangegeven daarvoor te gaan. 'Ik heb nog niet op tijdritfiets gezeten sinds de Tour de France, dus dat zal heel lastig worden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws