Ritwinnaar en feestvarken Mike Teunissen wordt naar eigen zeggen oud: 'Maar nog niet versleten' Wielrennen
Wielrennen

Ritwinnaar en feestvarken Mike Teunissen wordt naar eigen zeggen oud: 'Maar nog niet versleten'

Ritwinnaar en feestvarken Mike Teunissen wordt naar eigen zeggen oud: 'Maar nog niet versleten'

Taart, ballonnen en slingers. Zo ziet normaal gesproken een verjaardag er wel uit. Voor Mike Teunissen was dat niet genoeg. De coureur van Intermarché-Circus-Wanty koos meerdere malen de aanval in de derde etappe van de Renewi Tour, wat uiteindelijk resulteerde in een overwinning. 'Mooi cadeautje zo', concludeerde het feestvarken in het flashinterview na afloop.

'Vorig jaar werd ik dertig jaar. Dat deed al wel zeer', bleef de Limburger bij zijn leeftijd. 'Ik begin wel stil aan oud te worden... Oud, maar nog niet versleten', aldus de gevierde man.

De etappe die Teunissen uiteindelijk wist te winnen was een lastige, zo liet de coureur weten. 'Vooral de finale was lastig. Heel lastig. Ik begon natuurlijk al van voren te zitten voordat de favorieten eraan begonnen.' Zo zag Teunissen zich al voor het ingaan van de laatste ronde terug in een ontsnapte groep met schouwfavorieten, die uiteindelijk vlak voor het ingaan van de laatste ronde, en de passage van de Muur van Geraardsbergen werd gegrepen.

'Alles of niks' voor Teunissen in diepe finale

Teunissen liet zich achter niet naar achter zakken, want na de passage van de finish en de Muur zat de Nederlander weer mee in een vlucht. Dit keer wel met de favorieten. 'ik heb toen wel gegokt op het einde, omdat zij nog wel frisser zouden zijn.'

In de diepe finale kwam Teunissen zelfs op een gaatje te komen, nadat Marc Hirschi (UAE Tem Emirates) eens doortrok een beklimming. 'Ik hoopte dat ze van voren zouden twijfelen en naar elkaar zouden kijken. Maar met Florian (Vermeersch (Lotto-Dstny), red.) en Yves (Lampaert (Soudal-Quick Step, red.) had ik wel goede mannen bij mij die altijd wel willen blijven rijden.'

En dat gebeurde ook. Teunissen kwam in de laatste kilometers weer terug bij de koplopers en probeerde meteen aan te vallen. Bij de tweede poging wist hij daadwerkelijk te onstappen. 'Ik ging alles of niks. En dat pakte goed uit. Ik denk dat er makkelijkere dagen zijn om een verjaardag te vieren. Maar om met collega's op de fiets te rijden en te winnen, is ook niet slecht', zo besloot de jarige jop zijn interview.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws