Ilan Van Wilder rondt perfecte finale met verve af in Deutschland Tour; Pedersen zakt door het ijs Wielrennen
Wielrennen

Ilan Van Wilder rondt perfecte finale met verve af in Deutschland Tour; Pedersen zakt door het ijs

Ilan Van Wilder rondt perfecte finale met verve af in Deutschland Tour; Pedersen zakt door het ijs

Ilan Van Wilder heeft in Werzig de eerste rit in lijn van de Deutschland Tour 2023 weten te bemachtigen. De Belg van Soudal Quick-Step regelde de heuvelachtige finale perfect en maakte het vervolgens af in een sprintje met drie.

Ethan Vernon mocht na zijn overwinning in de 2,3 kilometer lange proloog in Sankt Wendel donderdag met de leiderstrui pronken in dat plaatsje. Sankt Wendel was namelijk opnieuw decor van de start, ditmaal voor een etappe van bijna 180 kilometer naar Werzig. Daarin stonden met name in het tweede deel wel wat beklimmingen op de rol.

Alexander Kristoff (Uno-X) voelde zich niet top en besloot niet meer van start te gaan in de etappe, waarin we vrij snel de eerste vluchtpogingen zagen. Harm Vanhoucke reed na zijn tussentijdse overstap naar Lotto-Dstny één van zijn eerste koersen voor die ploeg en wilde zich duidelijk tonen, waarna hij Albert Gathemann (P&S), Vincent John (Obwald), Silas Köch (Saris), Olivier Mattheis en Jasper Levi Pahlke (Bike Aid) van kleinere continentale ploegen in zijn spoor meekreeg.

Israel-Premier Tech draait Pedersen de nek om

Bij het begin van de heuvelzone, op circa zeventig kilometer van de aankomst, besloot Vanhoucke dat het welletjes was geweest: de klimmer liet zijn medevluchters achter en besloot dan maar alleen verder te doen. Ook in het peloton ontstond er in die fase schifting, met name door toedoen van de mannen van Israel-Premier Tech. Die wisten ook Mads Pedersen, toch één van de favorieten, bergop te elimineren.

Vanhoucke was eveneens het slachtoffer van de dadendrang van de mannen uit Israël, die op de eerste beklimming van scherprechter Ellerberg doordrukten. Brandon McNulty maakte daar handig gebruik van met een krachtige aanval, waarna ook Pavel Sivakov en Van Wilder hun neus aan het venster staken. De betere klimmers, u leest het.

Richting het laatste obstakel kwamen de punchers weer bovendrijven, met een aanval van Alex Aranburu als vertrekpunt. Sivakov en Van Wilder namen echter met verve over, waarna enkel Felix Grossschartner (UAE-Team Emirates) de oversteek kon maken. Dit drietal dook met vijftien seconden voorgift de laatste drie kilometer in, waar ze om de zege mochten sprinten. Van Wilder won, voor Grossschartner en Sivakov.

Uitslag etappe 1 Deutschland Tour 2023

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news