Vervaeke haalt uit naar Evenepoel-critici: 'Jullie weten niet hoe hard commentaar kan aankomen' Wielrennen
Wielrennen

Vervaeke haalt uit naar Evenepoel-critici: 'Jullie weten niet hoe hard commentaar kan aankomen'

Vervaeke haalt uit naar Evenepoel-critici: 'Jullie weten niet hoe hard commentaar kan aankomen'

Met zijn overwinning in de Vuelta a España laat Remco Evenepoel menig wielerhart sneller kloppen. De meeste fans zijn in hun nopjes met deze knappe zege, maar aan de andere kant krijgt de jongeling helaas ook de nodige kritiek te verduren. Ploeggenoot Louis Vervaeke is dat niet ontgaan en roept de critici tot de orde.

Vervaeke was een van de mannen die Evenepoel naar de overwinning loodste in de Vuelta a España. In gesprek met Het Laatste Nieuws spreekt de coureur van Quick Step - Alpha Vinyl zijn bewondering uit. 'Remco is een bijzonder talent', klinkt het vol lof. 'Ik zou iedereen willen vragen om er zorg voor te dragen. Die jongen is 22 en wint de Vuelta, dat is heel straf.'

De zege van Evenepoel werd door veel Belgen uitbundig gevierd. Toch krijgt het jonge talent helaas ook regelmatig negatieve woorden naar zijn hoofd geslingerd, tot groot onbegrip van Vervaeke. 'De voorbije jaren heeft hij veel kritiek gekregen en heeft hij zwaar onder druk gestaan. Ik hoop dat dat nu stopt. Jullie weten niet hoe hard commentaar kan aankomen. Renners zijn ook maar mensen, die dingen kruipen bij iedereen in het hoofd. Geef hem tijd en er gaan nog veel mooie dingen volgen', roept hij op.

Devenyns geloofde altijd in groterondezege Evenepoel

Ook de andere leden van The Wolfpack nemen hun hoed af voor de prestatie van Evenepoel. Zo noemt Dries Devenyns hem een 'ongelofelijke atleet'. 'Als je kijkt welke weg hij heeft afgelegd, van zijn val in Lombardije tot nu: daar zijn amper woorden voor. Ik heb altijd het idee gehad dat hij een grote ronde kon winnen, maar ik heb dat nooit hardop uitgesproken', jubelt de Belg, die al wel een klein voorgevoel had. 'Ik had speciaal een rood T-shirt in mijn koffer gestopt toen we vertrokken, voor het geval dat.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws