Voetbaltalent van Evenepoel vers in het geheugen bij PSV'er Gakpo: 'Ik volg hem nog steeds' Wielrennen
Wielrennen

Voetbaltalent van Evenepoel vers in het geheugen bij PSV'er Gakpo: 'Ik volg hem nog steeds'

Voetbaltalent van Evenepoel vers in het geheugen bij PSV'er Gakpo: 'Ik volg hem nog steeds'

Remco Evenepoel wist op zondag 11 september 2022 een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan de Belgische wielergeschiedenis. Voor het eerst sinds 1978 won er een Belg het eindklassement in een grote ronde. De 22-jarige Vlaming is niet alleen beresterk op twee wielen, ook met de bal wist hij tot een aantal jaar geleden wel raad. Dat wordt bevestigd door PSV-speler Cody Gakpo.

Voordat Evenepoel - zo bleek later - succesvol wielrenner werd, was hij voetballer. En niet zo maar een voetballer: hij speelde jeugdwedstrijden voor PSV, Anderlecht én de Belgische nationale selectie. Gakpo, sinds een aantal jaar een van de smaakmakers in het eerste elftal van PSV, herinnert zich Evenepoel nog goed, stelt hij tegenover NOS.

Gakpo was immers niet alleen teamgenoot van Evenepoel, ze zaten ook in dezelfde klas. 'We hadden toen goed contact. Dus dan kijk je nu soms stiekem toch even hoe hij het doet. Volgens mij gaat het geweldig, dus ik ben hartstikke trots op hem.'

Gakpo dacht dat Evenepoel voetballer wilde worden

Op vijfjarige leeftijd voetbalde Evenepoel bij Anderlecht. PSV plukte hem weg toen hij elf was. Evenepoel bleef tot zijn veertiende bij PSV spelen. Toen ging hij terug naar Anderlecht, omdat hij dichter bij zijn ernstig zieke moeder wilde wonen. 'Ik dacht dat hij daarna gewoon weer voetballer wilde worden. Maar toen hoorde we opeens dat hij het goed had gedaan in een of andere wieleretappe', aldus Gakpo.

De grootste kwaliteit van Evenepoel als voetballer was zijn uithoudingsvermogen. Dat is in het licht van zijn huidige prestaties als wielrenner niet onlogisch. PSV-aanvoerder Gakpo had het fietstalent van Evenepoel, 'de Belgische jongen met lang blond haar uit de D-tjes', tijdens hun tochten naar school nog niet ontdekt. 'Anders had ik het wel eerder tegen hem gezegd', grapt hij.

PSV zette de winnaar van de Vuelta zondagavond in de bloemetjes met een felicitatie en een foto uit de oude doos.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws