Video's die je MOET zien: Knaven in tranen na zege Van Baarle, ook emoties bij gevallen Lampaert Wielrennen
Wielrennen

Video's die je MOET zien: Knaven in tranen na zege Van Baarle, ook emoties bij gevallen Lampaert

Video's die je MOET zien: Knaven in tranen na zege Van Baarle, ook emoties bij gevallen Lampaert

Parijs-Roubaix ligt op het moment van schrijven vier dagen achter ons, maar net zoals ieder jaar komen er nog dagelijks verhalen naar boven. Dit keer betreft het twee video's, één van INEOS Grenadiers en één van Quick Step-Alpha Vinyl. Als je je dag goed wil beginnen, raden we aan ze allebei te bekijken.

Knaven houdt het niet droog na zege Van Baarle

Eerst INEOS Grenadiers, de grote winnaar van Parijs-Roubaix. De Britse formatie is het hele voorjaar al on fire, maar Parijs-Roubaix winnen is toch wel het summum. Ploeggenoot Luke Rowe gaf in een podcast al toe dat hij huilend op de fiets zat toen duidelijk werd dat Van Baarle had gewonnen. In een video uit de ploegleidersauto van INEOS blijkt dat ook ploegbaas en landgenoot Servais Knaven het zwaar had.

In de video van dik vier minuten komen we erin op het moment dat er volle bak finale wordt gereden. Van Baarle is zojuist weggereden bij de andere favorieten, we horen Knaven 'fucking crazy' zeggen. De oogjes zijn dan al nat, maar de bom barst als Knaven beseft dat zijn pupil het echt gaat halen.

Bij Quick Step-Alpha Vinyl zat alles tegen in Parijs-Roubaix

Hoe anders Parijs-Roubaix kan zijn, kunnen we zien in een prachtige reportage van Quick Step-Alpha Vinyl uit de wedstrijd. De Belgische ploeg ging met volle moed richting de kasseien, maar het zat geen moment mee. Yves Lampaert viel in volle finale, door toedoen van een fan, en Florian Sénéchal werd naast een crash ook nog eens bekogeld met urine.

We zien in de video meerdere familieleden bij de bus kijken naar de race. Astrid, de vriendin van Lampaert, houdt het niet meer als ze ziet dat haar partner volle bak finale mag rijden. Ondanks de crash finisht de Belg als tiende en sluit hij zijn familie in de armen op het Vélodrome. 'Het komt allemaal in orde', horen we zijn vriendin lief zeggen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws