Vine mentaal supersterk in herstel en deelt opvallende trainingsroutine: 'Bovenop de berg word ik opgehaald' Wielrennen
Wielrennen

Vine mentaal supersterk in herstel en deelt opvallende trainingsroutine: 'Bovenop de berg word ik opgehaald'

Vine mentaal supersterk in herstel en deelt opvallende trainingsroutine: 'Bovenop de berg word ik opgehaald'

De Ronde van het Baskenland kende begin april een zware val met vele slachtoffers. Op het eerste gezicht lag Jay Vine van UAE Team Emirates er misschien wel het slechtste bij. Later bleek dat hij er met behoorlijk wat fortuin van was af gekomen. Zeven weken later mag Vine zijn nekbrace afdoen, vertelde een dokter van UAE Team Emirates. Ook deelde de Australische klimmer zelf een optimistische update.

Woensdag kwam UAE-Team Emirates met een update, middels dokter Adrian Rottuno. 'Een CT-scan heeft getoond dat het bot goed aan het genezen is, dus Jay mag zijn nekbrace afdoen. Hij mag rustig aan beginnen met buiten fietsen, wat heel belangrijk is voor zijn houding op de fiets. We houden dit proces nauwgezet in de gaten en Jay heeft nog altijd heel wat weken revalidatie voor de boeg. Dit is echter de eerste grote stap die hij zet in zeven weken, wat vanuit een mentaal en fysiek perspectief natuurlijk heel fijn is.'

Vine laat opnieuw van zich horen op sociale media: 'Einde van een lange periode vol scans en binnen trainen'

Op Instagram ging Vine zelf ook uitgebreid in op zijn lange en zware herstel. 'Eindelijk komt er een einde aan een periode vol scans, fysiotherapie en binnentrainingen. Het duurde even, maar mijn herstel heeft zich gestaag ingezet. De hulp van de ploeg is hierbij cruciaal geweest. Ik was ontzettend blij toen ze me vertelden dat de nekbrace af mocht en dat ik eindelijk weer buiten een ritje kon maken! Ik mag alleen nog niet afdalen... gelukkig zijn er veel beklimmingen, hier in Andorra. Ik word dan terug naar het dal gereden per auto.'

'Ik weet dat ik er nog lang niet ben en dat ik moet gaan wennen aan de nieuwe situatie, maar dit is wel echt een enorme stap vooruit. Ik voel me steeds meer mezelf. We hebben het niet over koersen, maar over het opbouwen van de basisconditie. We hebben geen haast en wachten gewoon tot alle seinen op groen staan om ook weer te koersen', sloot hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws