Vingegaard plaagt de concurrentie met aanval: 'Iemand anders startte de show' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard plaagt de concurrentie met aanval: 'Iemand anders startte de show'

Vingegaard plaagt de concurrentie met aanval: 'Iemand anders startte de show'

Jonas Vingegaard had in de zesde etappe van het Critérium du Dauphiné weinig te vrezen, sterker nog de Deen deelde zelf een plaagstootje uit aan de concurrentie. Uiteindelijk finishte de kopman van Jumbo-Visma in gezelschap van de overige klassementsrenners.

'Iemand anders startte de show en daar reageerde ik op', zegt de drager van het geel over zijn aanval in volle finale. Johannessen (Tobias Halland, red.) deed een heel sterke aanval. Hij maakte het daarmee heel zwaar, ik besloot vervolgens te counteren. De klim was alleen niet lang en zwaar genoeg om echt een verschil te maken.'

In de finale kon Vingegaard op de steun van Tiesj Benoot en Atilla Valter rekenen. Was dat voldoende? 'Mijn team heeft heel goed gewerkt vandaag. Ik had ploegmaten bij me in de finale, dus ik kan heel tevreden zijn met het werk van iedereen, net als gisteren', antwoordt Vingegaard tevreden.

Vingegaard: 'Ik kijk naar de hele top tien'

De Dauphiné besluit in het weekend met twee zware ritten door de Alpen. 'Het gaat superzwaar worden. De beklimmingen zijn lang, hopelijk voel ik mij goed, zegt Vingegaard, die in het klassement 1.10 minuut voorsprong heeft op Ben O'Connor. 'Ik kijk naar de hele top tien en zal niemand de ruimte geven', besluit de kopman van Jumbo-Visma zijn gesprek met Cycling Pro Net.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws