Olav Kooij grijpt naast zege in ZLM Tour: 'Zat te ver in de laatste bocht' Wielrennen
Wielrennen

Olav Kooij grijpt naast zege in ZLM Tour: 'Zat te ver in de laatste bocht'

Olav Kooij grijpt naast zege in ZLM Tour: 'Zat te ver in de laatste bocht'

Na de proloog en de eerste twee etappes ontbreekt het Olav Kooij nog aan een overwinning in de ZLM Tour. In de tweede etappe moest hij het afleggen tegen pocketsprinter Jakub Mareczko van Alpecin-Deceuninck.

'Ik wil altijd winnen, maar ik zat te ver in de laatste bocht. Je moet er dan gewoon voor gaan en hopen dat het genoeg is, maar dat was het niet', baalt de sprinter van Jumbo-Visma in het flashinterview.

'Het is niet per se een heel moeilijke finale', gaat Kooij verder. 'Bovendien kenden we de laatste kilometer ook goed van eerdere edities van de ZLM Tour. We weten dat we vooraan moeten zitten, maar daar zat ik niet. Dat is ook onderdeel van het sprinten.'

Kooij: 'Gaan er alles aan doen om een rit te winnen'

Kooij nam dankzij de bonificaties wel de leiderstrui over van Nils Eekhoff. 'Het is altijd fijn om de leiderstrui te dragen, daar zijn we blij mee. Geel is mooi, de tweede plek is minder. We zijn zeker niet slecht bezig, maar we gaan er de komende dagen wel nog alles aan doen om een rit te winnen', besluit de sprinter strijdvaardig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws