🎥 Vingegaard zegt dat seizoen er voor hem op zit, in de winterperiode trainen op fietsen zonder handen? Wielrennen
Wielrennen

🎥 Vingegaard zegt dat seizoen er voor hem op zit, in de winterperiode trainen op fietsen zonder handen?

🎥 Vingegaard zegt dat seizoen er voor hem op zit, in de winterperiode trainen op fietsen zonder handen?

Jonas Vingegaard zien we in de laatste weken van het seizoen 2023 niet meer terug in koers. De Deen heeft aan het Deense TV2 bevestigd dat het na de Tour de France en de Vuelta a España mooi is geweest voor hem. Misschien dat hij zich in een langer offseason kan richten op het fietsen zonder handen!

Vingegaard kan terugkijken op een uitstekende zomer. In juli verdedigde hij zijn titel in de Tour de France met verve, door iedereen op minuten te fietsen, inclusief Tadej Pogacar. Voor het eerst in z'n carrière deed hij er daarna een tweede grote ronde achteraan. In de Vuelta liet Vingegaard zien de inhoud te hebben voor twee eindzeges, maar het was collega Sepp Kuss die namens Jumbo-Visma eerste werd. Vingegaard stelde zich tevreden met plek twee op het eindpodium.

'Ja, dit was mijn laatste race van het seizoen', zegt Vingegaard, toen hem dat gevraagd werd in Madrid. De 26-jarige kampioen gaat lekker op vakantie met zijn gezin, nadat hij met de Tour en de Vuelta enkele maanden van huis is gewees in 2023. 'Ik kijk ernaar uit om samen te zijn en met elkaar te genieten.' Of zoals hij het, niet wetend dat de camera's nog draaiden, zei tegen z'n dochtertje: 'Weet je wat leuk is? Papa's seizoen is voorbij, dus ik kom naar huis.'

Vingegaard heeft moeite stuur los te laten

Tijdens een welverdiende vakantie zal Vingegaard ongetwijfeld ook even lachen om een video die via Eurosport de wereld in werd geslingerd op de slotdag van de Vuelta. Daarop is de Jumbo-kopman te zien in de laatste etappe richting Madrid. De Nederlandse formatie vierde het feestje met Kuss traditioneel op de fiets, maar duidelijk is dat Vingegaard het maar wat moeilijk vindt om zijn stuur los te laten. Gelukkig is de Deen met twee handen aan het stuur schiet onverslaanbaar gebleken!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws