Lucinda Brand zit wéér met de gebakken peren richting cross-seizoen: 'Een blessure die tijd kost' Veldrijden
Veldrijden

Lucinda Brand zit wéér met de gebakken peren richting cross-seizoen: 'Een blessure die tijd kost'

Lucinda Brand zit wéér met de gebakken peren richting cross-seizoen: 'Een blessure die tijd kost'

Lucinda Brand gaat na het wegritseizoen nog niet meteen het veld in. Dat meldt de 34-jarige Nederlandse van Lidl-Trek zelf via Instagram. Brand revalideert nog van een operatie, die ze onderging na een val in de Simac Ladies Tour.

De ex-wereldkampioene veldrijden viel tijdens de voorlaatste etappe van de Belgisch-Nederlandse rittenkoers en liep daarbij een blessure aan het AC-gewricht aan de schouder op. Maandag werd ze aan het gewricht geopereerd in het ziekenhuis van Herentals. 'Ondanks de slechte nacht gaat het goed met mij, maar het is een blessure die tijd kost', schrijft Brand. 'Mentaal is het moeilijk om weer aan de kant te staan. Ik keek er echt naar uit om aan het veldritseizoen te beginnen en mijn vorm van twee seizoenen geleden terug te vinden.'

Daarmee doelt Brand op de cross-winter van een jaar geleden, die door een crash ook al gedeeltelijk in het water viel. Na een goede start van het seizoen brak ze een middenvoetsbeentje in haar hand, bij de verkenning van het parcours in Tabor. Ze keerde vrij snel terug in het veld, maar bleek nog wekenlang rond te rijden met stukjes hechting in haar hand, waardoor ze last hield. Pas in de laatste weken van het vorige cross-seizoen zagen we de oude Brand weer.

Brand plakt nog geen datum op rentree

De Nederlandse wielrenster wil nu nog geen datum vastprikken, waarop haar veldritseizoen wel van start kan gaan. 'Ik focus me voorlopig op mijn herstel en om zo snel mogelijk mijn goede vorm opnieuw te pakken te krijgen.' Tot slot bedankt ze nog even het artsenteam in Herentals en de vele opbeurende berichtjes van fans die ze de afgelopen tijd gekregen heeft.

Brand werd in januari 2021 wereldkampioene in het veldrijden. In het najaar van 2021 veroverde ze ook de Europese titel veldrijden. Dit seizoen won ze de individuele tijdrit en het eindklassement in de Baloise Ladies Tour (2.1). Tijdens de afgelopen Tour de France Femmes kwam Brand niet verder dan een tiende plek in de afsluitende tijdrit in Pau. De Simac Ladies Tour werd gewonnen door wereldkampioene Lotte Kopecky.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws