Vinokourov start met Astana continentaal team: 'Wielrennen wordt steeds jonger' Wielrennen
Wielrennen

Vinokourov start met Astana continentaal team: 'Wielrennen wordt steeds jonger'

Vinokourov start met Astana continentaal team: 'Wielrennen wordt steeds jonger'

Vanaf 2022 zal er ook een continentaal team van Astana Qazaqstan rondrijden in het peloton. Het Astana Qazaqstan Development Team, zoals het team gaat heten, focust zich op jonge getalenteerde renners en het liefst afkomstig uit Kazachstan.

Dat laat algemeen manager Alexandre Vinokourov weten op de eigen ploegsite. Vinokourov keerde weer terug als ploegbaas, nadat hij door de vorige sponsor (Premier Tech) nog aan de kant was geschoven. Premier Tech is inmiddels als sponsor verdwenen, waarna het team Astana Qazaqstan als naam kreeg en Vinokourov weer kon terugkeren. En dat team heeft ambitieuze plannen, met onder andere het oprichten van een continentale ploeg. 'Het wielrennen wordt steeds jonger en het vereist beter en diepgaander werk met de jonge talenten. Dit is de reden reden dat veel teams al hun eigen ontwikkelteams hebben'. zo laat Vinokourov weten.

Het nieuwe continentale team wil door heel Europa meedoen aan zowel de meest prestigieuze wedstrijden voor rijders onder de 23 en elitewedstrijden. 'Ik droomde al heel lang over een ontwikkelingsteam en nu hebben we de kans om zo'n team op te richten binnen onze structuur. Ik denk dat dit een grote en belangrijke stap is in onze wereldwijde ontwikkeling als nationaal fietsproject en ik hoop dat we daarin gaan slagen. Tot nu toe denken we aan ongeveer tien renners, waarbij de prioriteit ligt bij jonge renners uit Kazachstan, maar we zijn ook van plan om een paar getalenteerde renners uit andere landen uit te nodigen. Zo krijgen we de kans om een sterk team te ontwikkelen, waar de renners de kans krijgen om ervaring op te doen en van elkaar te leren, om op het niveau van ons hoofdteam te komen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws