Visma | Lease a Bike hevelt Brits toptalent Brennan (18) vervroegd over naar WorldTour-ploeg Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike hevelt Brits toptalent Brennan (18) vervroegd over naar WorldTour-ploeg

Visma | Lease a Bike hevelt Brits toptalent Brennan (18) vervroegd over naar WorldTour-ploeg

Mooi nieuws voor Matthew Brennan en Visma | Lease a Bike: de achttienjarige Brit zet al in 2025, één jaar eerder dan oorspronkelijk gepland, de stap naar de WorldTour. Brennan eindigde recent al als derde in de Circuit de Wallonie namens de proftak en maakt een goede ontwikkeling door. Hij is na Tijmen Graat, Menno Huising en Jorgen Nordhagen al de vierde renner uit eigen opleiding die volgend jaar de stap omhoog zet.

'Hier ben ik uiteraard superblij mee. Een eerste profcontract is iets groots. Je droomt ervan natuurlijk, wanneer je als belofterenner binnenkomt bij een team als Team Visma | Lease a Bike. Maar wanneer dat aanbod dan komt, en ook zo snel, dan is dat iets heel cools natuurlijk. Ik kijk ernaar uit om de wedstrijden die ik voorheen op tv gevolgd heb, nu zelf te mogen gaan rijden', aldus Brennan, die tekent tot en met 2027.

'De komende drie jaar zijn heel belangrijk voor mijn verdere ontwikkeling. Zoals ook dit jaar het geval is, moet daarin mijn ontwikkeling voorop staan. Resultaten zijn minder belangrijk. Ik wil mezelf geen druk opleggen en dingen ook niet overhaasten. Hier kan ik leren van de beste renners en specialisten van de wereld. Dat vind ik superinteressant en ik sta open voor iedereen binnen de ploeg die me iets kan bijleren. Naar het vervolg van dat leerproces kijk ik enorm uit', vertelt de Brit, die pas sinds januari uitkomt voor Visma | Lease a Bike en direct twee keer won in Kroatië.

Visma | Lease a Bike 'uitermate onder de indruk' van Brennan

'Los van zijn fysieke kwaliteiten - waarvan wij uitermate onder de indruk zijn - geloven we dat Matthew ook op andere vlakken perfect bij ons past. Voor zijn leeftijd is hij al behoorlijk volwassen', stelt Robbert de Groot, Head of Development bij de ploeg. 'Matthew toont leiderschapskwaliteiten, communiceert goed, beweegt zich goed in de groep en is heel leergierig. Hij zit op alle vlakken op een heel hoog niveau en is vanwege dat totaalpakket een enorm interessante atleet. Dat konden we al snel zien en daarom zijn we snel met hem om tafel gegaan om hem langer aan ons te binden.'

Sportief directeur Merijn Zeeman is eveneens content. 'Matthew laat op fysiek gebied en qua persoonlijkheid bijzondere dingen zien. Daarom hebben we vertrouwen in een succesvolle toekomst samen. We zijn heel blij dat hij langer bij ons blijft. Zoals voor alle renners van ons Development Team geldt, heeft Matthew ook dit jaar al de beschikking over alle faciliteiten die de WorldTour renners hebben. We hebben een plan voor de lange termijn met hem en gaan geleidelijk zijn programma verzwaren. Hij zal ook volgend jaar dus nog wedstrijden rijden met het Development Team', aldus Zeeman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws