Visma | Lease a Bike kan niet langer om Zwaard van Damocles heen: 'Gaan zien wat dat waard is' Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike kan niet langer om Zwaard van Damocles heen: 'Gaan zien wat dat waard is'

Visma | Lease a Bike kan niet langer om Zwaard van Damocles heen: 'Gaan zien wat dat waard is'

Visma | Lease a Bike kwam de eerste drie dagen van het Critérium du Dauphiné goed door en kan zo met vertrouwen richting de tijdrit op woensdag. De 34,4 kilometer lange race tegen de klok wordt een test voor Amerikaanse kopmannen Sepp Kuss en Matteo Jorgenson, van wie laatstgenoemde op maandag en dinsdag al wat vertrouwen tankte met twee keer top tien in de daguitslag.

Sprintte Jorgenson in de tweede etappe nog naar een derde plaats, een dag later belandde hij op plek negen. Daardoor moest hij de witte jongerentrui afstaan aan Romain Grégoire, maar dat zal hem richting de tijdrit op woensdag niet slecht uitkomen. Visma | Lease a Bike kan hem daardoor in het snelle tijdritpak van de ploeg laten starten, in plaats van een wit tricot van de Dauphiné-organisatie.

In een persbericht van de ploeg klinkt ploegleider Grischa Niermann content met wat het team tot dusverre heeft klaargespeeld. 'Het was een relatief rustige rit, ondanks een snelle start. Doordat er maar drie man wegreden, bleef de controle bij het peloton. De nervositeit was wel aanwezig, zeker toen het tempo op de laatste klim omhoog ging. Gelukkig zijn Matteo en Sepp de dag goed doorgekomen. De uiteindelijke winnaar koos het perfecte moment om aan te vallen. Met Matteo bij de beste tien en Sepp daar vlak achter spreken we van een goede dag.'

Kunnen Kuss en Jorgenson zich wapenen in de tijdrit?

Met de lange tijdrit op woensdag hangt er een Zwaard van Damocles boven het hoofd van Visma | Lease a Bike. Jorgenson en Kuss zijn normaliter niet van het niveau van mannen als Juan Ayuso, Primoz Roglic en Remco Evenepoel in een race tegen de klok. 'We gaan zien wat we daar voor elkaar kunnen boksen. De mannen staan er goed voor, maar we gaan morgen zien wat dat waard is', aldus Niermann.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news