Visma | Lease a Bike laat onfortuinlijk talent niet vallen: Italiaan Belletta verlengt bij opleidingsploeg Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike laat onfortuinlijk talent niet vallen: Italiaan Belletta verlengt bij opleidingsploeg

Visma | Lease a Bike laat onfortuinlijk talent niet vallen: Italiaan Belletta verlengt bij opleidingsploeg

Goed nieuws voor Visma | Lease a Bike en de 20-jarige Italiaan Dario Belletta. De Italiaanse coureur verlengde zijn contract bij de opleidingsploeg van de Nederlandse wielergigant met een jaar en daar hijzelf maar wat blij mee. Belletta geldt als een groot talent, maar wordt al een tijdje teruggeworpen in zijn ontwikkeling door pech. Desondanks blijft de Italiaan dus sowieso een jaar langer aan boord. Dat meldt de ploeg in een persbericht op de website.

Belletta is een allrounder, die op de kampioenschappen van Italië bij de beloften al het podium haalde bij de tijdrit en de wegrit. Mede daarom behoudt de ploeg het vertrouwen in hem, ondanks dat Belletta al een tijdje uit de running is vanwege een kaakbreuk. 'Dario heeft best wat pech gehad in zijn eerste anderhalf jaar, maar wij hebben nog altijd een groot vertrouwen in hem', stelt head of development Robbert de Groot.

Ploeg hoopt dat Belletta pad van Staune-Mittet en Hagenes kan bewandelen

'Door die pech heeft hij wat vertraging opgelopen in zijn ontwikkeling, maar wij geloven er juist daarom in dat hij nog veel progressiemarge heeft. We kijken ernaar uit om langer met hem samen te werken', concludeert De Groot. Ook Belletta zelf is blij. 'Ik ben heel blij om langer bij de ploeg te blijven, dat is wat ik wilde. De afgelopen anderhalf jaar heb ik al veel bijgeleerd over training, voeding en wedstrijdtactiek. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier een betere renner zal worden. Ik kijk ernaar uit om dit seizoen goed af te sluiten en me voor te bereiden op 2025', vertelt de renner op de site.

Ze zullen bij Visma | Lease a Bike ongetwijfeld hopen dat Belletta eenzelfde ontwikkeling door kan maken als vele andere talenten vanuit de opleidingsploeg. Dit jaar braken klimmer Johannes Staune-Mittet en allrounder Per Strand Hagenes al door vanuit de belofteploeg.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws