Visma | Lease a Bike spaart krachten na 'hectische ochtend', Alaphilippe looft materiaal en belooft meer Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike spaart krachten na 'hectische ochtend', Alaphilippe looft materiaal en belooft meer

Visma | Lease a Bike spaart krachten na 'hectische ochtend', Alaphilippe looft materiaal en belooft meer

De zestiende etappe van de Giro d'Italia leek wel iets te zijn voor de aanvallers, maar Tadej Pogacar bleek een te grote slokop. Zodoende was het aan de andere ploegen om te kiezen: krachten sparen in de kou of toch iets proberen? Visma | Lease a Bike en Soudal-Quick Step kozen allebei iets anders.

Bij The Wolfpack besloot Julian Alaphilippe een dagje mee te gaan in de vlucht. De Fransman was zo sterk, dat hij al snel alleen reed en tot diep in de finale kans hield op dagsucces. 'Het was een gekke dag, met de route die werd veranderd door het weer en vol gas vanuit de start tot aan de finish. Het weer was niet makkelijk, maar de regenbanden van Specialized gaven me veel grip. Bovendien hield de kleding van Castelli me warm', zo steekt Alaphilippe in een persbericht wat veren in de kont van z'n sponsoren.

'Ik reed op instinct en mag blij zijn met wat ik heb gedaan', aldus Loulou. 'Richting het einde was ik leeg, maar ik bleef doorgaan en geloven in mijn kansen. Ik heb geen spijt en heb ervan genoten. De vorm is goed en de sfeer in het team ook. Iedereen heeft vertrouwen, dus we gaan het nog eens proberen in de volgende etappes.'

Lees verder onder de foto!

Visma | Lease a Bike spaart krachten na 'hectische ochtend', Alaphilippe looft materiaal en belooft meer
Julian Alaphilippe

Visma | Lease a Bike baalt van late call Giro-organisatie

Bij Visma | Lease a Bike zagen we alleen Jan Tratnik heel even in het offensief, maar de geel-zwarte brigade hield z'n kruit figuurlijk droog. In werkelijkheid was het een zeiknatte dag, die met veel chaos begon. 'Het was een heel hectische ochtend. Er ontstond een hoop consternatie en het is jammer dat de juiste beslissing zolang op zich liet wachten. Dat heeft de hele voorbereiding van de renners verstoord', zo klaagt ploegleider Marc Reef in een persbericht.

De Nederlander doelt op het feit dat de Giro-organisatie lang geen knopen wilde doorhakken, door de start van de etappe door sneeuw en kou te verplaatsen naar het dal. 'Wat ons betreft was het de juiste oplossing om de wedstrijd op deze locatie van start te laten gaan, maar die beslissing had al veel eerder genomen kunnen worden', aldus Reef.

In de verkorte etappe viel er uiteindelijk niets te halen voor Visma | Lease a Bike, merkte ook Attila Valter. De Hongaar toonde desondanks wel goede benen. 'Om eerlijk te zijn, zat er nog wel iets in mijn benen. De omstandigheden waren pittig. Ik had wellicht nog iets dieper kunnen gaan op het eind, maar ik zag in dat het weinig nut had omdat de kop van de koers uit beeld was. Die krachten spaar ik beter voor de komende dagen.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news