Visma | Lease a Bike-sterkhouder Tratnik ook in de penarie: Sloveen viel hard op vorig jaar gebroken knie Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike-sterkhouder Tratnik ook in de penarie: Sloveen viel hard op vorig jaar gebroken knie

Visma | Lease a Bike-sterkhouder Tratnik ook in de penarie: Sloveen viel hard op vorig jaar gebroken knie

Visma | Lease a Bike liet de afgelopen dagen doorschemeren dat het beter ging met Jan Tratnik na zijn val in Gent-Wevelgem, maar dat bleek schone schijn. De Sloveen is zondag hard gevallen op de linkerknie, welke hij vorig jaar luttele dagen voor de Giro brak, en ondervindt daarvan nog veel last. In Dwars door Vlaanderen gaf hij na nog geen twee uur koers op, in wat een test moest zijn voor de grote wedstrijd op zondag.

Tratnik werd als invaller van de al zieke Christophe Laporte ingevuld voor Gent-Wevelgem, in wat een pechweekeinde voor de Nederlandse ploeg was. Ook Per Strand Hagenes, Wout van Aert, Tiesj Benoot, Matteo Jorgenson gingen tegen de grond op vrijdag, terwijl Dylan van Baarle in aanloop naar Dwars door Vlaanderen ziek werd.

'Het is nooit fijn om tegen de grond te gaan, maar ik heb geen grote blessures', liet Tratnik zondag weten op social media. 'Ik heb alleen wat blauwe plekken en pijn. Mijn helm heeft me gered', voegde hij bij zijn bericht. Visma | Lease a Bike liet in aanloop naar de volgende klassiekers weten dat Tratnik aan de betere hand was, maar daar leek hij zelf toch wel wat twijfels bij te hebben.

Tratnik hard op recent gebroken knie gevallen in Gent-Wevelgem

In de Leiderstrui zocht Tratnik woensdag bij de start van Dwars door Vlaanderen op voor een babbel. 'Hoe het met me is? Dat kan beter', zei hij als een boer met kiespijn na zijn crash tussen Ieper en Wevelgem enkele dagen eerder. 'Iemand reed tegen mijn voorwiel aan en ik kon geen kant op. Er was niets tegen te beginnen en ik viel redelijk hard op de knie die ik vorig jaar gebroken heb.'

'De spieren daaromheen zijn redelijk stijf, maar ik wilde het alsnog proberen', stelde hij. 'De afgelopen dagen heb ik weinig kunnen doen. Ik begin dus zonder verwachtingen aan Dwars door Vlaanderen, gewoon om te zien hoe ik me ga voelen gedurende de wedstrijd. Als de pijn erger wordt, heeft het geen zin om door te gaan. Laten we hopen dat er echter geen pijn is', klonk het nog lichtjes hoopvol in startplek Roeselare.

'Met mijn conditie is niets mis, het draait gewoon om de blessures', aldus Tratnik, die samen met Van Aert, Hagenes en Benoot op hoogte trok richting de klassiekers. 'De vorm is er, maar voor de pijn en spieren is dit een test. Daarna kunnen we verder kijken naar zondag', gaf hij tot slot mee.

Test dus niet geslaagd, daar hij de twee koersuren niet volmaakte. Dat is een hard gelag voor Vlaanderen, maar Tratnik begint normaliter ook over iets meer dan een maand aan de Giro d'Italia. Hij is de enige coureur van Visma | Lease a Bike die gepland staat voor de dubbel Giro-Tour.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws