'De Bokkenlul' en (gr)appen met Ten Dam: sfeer bij Lotto-Dstny blijft goed, ondanks voorjaar vol tegenslag Wielrennen
Wielrennen

'De Bokkenlul' en (gr)appen met Ten Dam: sfeer bij Lotto-Dstny blijft goed, ondanks voorjaar vol tegenslag

'De Bokkenlul' en (gr)appen met Ten Dam: sfeer bij Lotto-Dstny blijft goed, ondanks voorjaar vol tegenslag

Het voorjaar van Lotto-Dstny verloopt wisselend, met (langdurige) problemen voor sterkhouders als Arnaud De Lie, Florian Vermeersch en Lennert Van Eetvelt. Aan de andere kant spat de kameraadschap er vanaf bij de Belgische formatie, die met een jonge groep coureurs altijd het beste van zichzelf wil geven. In de Leiderstrui sprak erover met één van de sterkhouders: Cedric Beullens.

Beullens (27) is bezig aan zijn derde jaar bij Lotto-Dstny en maakt daarin al de nodige stappen. Ook hij is op zijn plek bij de ploeg. 'Het is echt een goede groep. Ik kom heel graag naar de koers met de mannen. Zelfs op een slechte dag vergeten we het, omdat we gewoon met toffe gasten op pad zijn. Zo amuseer je zelfs op de mindere momenten. Daar zitten wel een paar kartrekkers bij, zoals Victor Campenaerts met zijn speciale visie en zijn eigen manier van interpreteren. Dat apprecieer ik heel erg', stelt de coureur.

Lees verder onder de video.

Die slechte momenten zijn er ook al wel geweest: zo maakte Beullens een deel van het voorjaar van De Lie mee, de kopman die inmiddels een punt heeft gezet achter zijn klassiekerperiode. Juist op die momenten komt de kracht van de ploeg naar voren. 'Dat is belangrijk. Als de koers even wat minder gaat, kun je zo de focus verleggen. Het feit dat Arnaud niet zo goed was, was jammer, maar juist doordat we zo’n mooie groep hebben kunnen we er ook over praten. Wij hoeven dat niet via de pers te doen, want wat daarin geschreven of gezegd wordt komt soms ook niet gewoon overeen met hoe het zit. Als groep communiceren we open naar elkaar toe en dat verloopt vlot.’

Beullens zelf deelde ook al een klein beetje in de malaise. Zo viel hij op een kritiek punt in Milaan-Sanremo. 'Parijs-Nice was ik heel goed doorgekomen en het was mijn eerste Sanremo, dus ik wist nog niet goed wat ik kon verwachten. Maar ik had wel zelfvertrouwen en zo met dat geloof kon ik misschien wel een heel eind komen, maar het zal voor volgend jaar zijn. Dat was jammer, maar het was gelukkig niets ergs. Twee jongens voor mij haakten in elkaar en ik dacht er nog net door te kunnen rijden, maar dat lukte niet. Daardoor ging ik mee over de kop. Op het moment zelf vond ik het jammer, maar achteraf moet je dat toch kunnen relativeren. Het is toch koers en dat gebeurt ook', aldus de Belg, die voor Gent-Wevelgem zijn knie ook nog stootte, maar zijn voorjaar wel kan voortzetten.

Nederlandse invloeden in vriendenploeg Lotto-Dstny

Er zijn ook wat Nederlandse invloeden in de groepscultuur bij Lotto-Dstny. Zo staat Pascal Eenkhoorn, rijdend voor de ploeg, grappend bekend als de Bokkenlul in de ploeg. Beullens, met een lach: 'Jasper De Buyst is denk ik met die naam begonnen. Als je zelf een grote mond hebt, dan kun je al een reactie terug verwachten. Als coureurs onder elkaar zijn we toch wel af en toe haantjes, dus zo is die bijnaam er gekomen en wat blijven hangen. Ik vind het wel een goede', grijnst de ploeggenoot.

Ook hebben enkele Lotto-Dstny-renners zo nu en dan contact met ex-coureur Laurens ten Dam, in wiens podcast ze ook zo nu en dan terugkomen. Beullens legt uit waar dat vandaan komt. 'Wij zijn een groepje met een paar renners – van onze ploeg Brent Van Moer, Florian Vermeersch en ik – en zo zijn we ooit eens in contact gekomen met Laurens. Op het begin was dat vooral via Florian, maar toen zijn wij ook eens de NH100 (een trainingstocht van Ten Dam, red.) mee gaan rijden en hebben we in een camper op de oprit van Ten Dam geslapen.'

'Zo hebben we contact gehouden en heeft Laurens voor zijn podcast wat inside info uit het peloton. (lacht) Het zijn toffe gasten en we hebben ook een WhatsApp-groepje, waarin we zo nu en dan wat berichtjes sturen', stelt Beullens. 'Dat is plezant, want die mannen begrijpen de koers ook en zo kun je daar toch over praten. Maar we laten ons niet zot maken door Laurens', glimlacht de Belg.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws