Viviani hoopt stellig op plaatsje in Giro-selectie INEOS Grenadiers: 'Gaat niet gemakkelijk worden' Wielrennen
Wielrennen

Viviani hoopt stellig op plaatsje in Giro-selectie INEOS Grenadiers: 'Gaat niet gemakkelijk worden'

Viviani hoopt stellig op plaatsje in Giro-selectie INEOS Grenadiers: 'Gaat niet gemakkelijk worden'

In de Tour Down Under was Elia Viviani één keer dicht bij een ritzege. De Italiaanse sprinter van INEOS Grenadiers kwam in de derde etappe (gewonnen door Sam Welsford) tot een tweede plaats. Met het oog op 2024 is het baantoernooi van de Olympische Spelen in Parijs zijn allergrootste doel, al wil hij zich zeker ook nog regelmatig in de sprintdebatten op de weg mengen. En dan het liefst in de Giro d'Italia, zo vertelde hij aan Cyclingnews.

Toen Viviani in oktober voor het eerst in lange tijd (lees: ongeveer vier jaar) weer eens wist te winnen op WorldTour-niveau, was de ontlading logischerwijs enorm. 'Ik ben er altijd in blijven geloven dat ik nog kan winnen op het allerhoogste niveau, ook al moest ik een hele tijd wachten op een nieuwe zege', stelde hij toen na zijn zege in de ouverture van de Tour of Guangxi. Daar kwam in Australië dus bijna een volgende zege bij, ware het niet dat man-in-vorm Welsford hem de loef afstak. De 34-jarige Zuid-Europeaan blijft nog een tijdje in Australië, aangezien hij op 26 januari meedoet aan de Cadel Evans Great Ocean Road Race. 'Dat is een van mijn favorieten koersen', duidt hij bij Cyclingnews.

Viviani wil zich met oog op Giro d'Italia bewijzen in Romandië

'Elke keer dat ik heb meegedaan, vocht ik mee voor de zege of eindigde ik in de top tien', vervolgde hij zijn relaas. 'Het is dus een koers waar ik me zeker volledig op focus. Daarna rijd ik de UAE Tour, gevolgd door de Ronde van Catalonië en de Ronde van Romandië.' Het is in laatstgenoemde wedstrijd dat hij zichzelf wil bewijzen en hoopt een plaatsje in de Giro-selectie van INEOS Grenadiers uit het vuur te slepen. 'Dat zal niet gemakkelijk worden', klinkt het realistisch.

'Onze ploeg is natuurlijk heel sterk. We willen een goede prestatie neerzetten in de Giro, dus is voor mij het belangrijkste doel om überhaupt een plaatsje te bemachtigen', doelt hij op de waarschijnlijke aanwezigheid van onder anderen Filippo Ganna en Geraint Thomas. 'Daarna richt ik mijn vizier volledig op de Olympische Spelen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws