Welsford en Van Poppel tonen opnieuw gouden combinatie te zijn in Tour Down Under Wielrennen
Wielrennen

Welsford en Van Poppel tonen opnieuw gouden combinatie te zijn in Tour Down Under

Welsford en Van Poppel tonen opnieuw gouden combinatie te zijn in Tour Down Under

Sam Welsford heeft na de eerste etappe ook de derde rit weten te winnen in de Tour Down Under. De Australische sprinter van BORA-hansgrohe klopte Elia Viviani en Dan McLay na andermaal een perfecte lead-out van Danny van Poppel. Isaac del Toro behield zijn leiderstrui.

Na de machtsgreep van de Mexicaan Del Toro volgde er donderdag een op papier stuk gemakkelijkere rit al was het in de eerste kilometers wel uitkijken: deze liepen namelijk bergop, maar zouden een muis baren. De Aussies Luke Burns en Tristan Saunders (beiden nationale selectie) kregen een vrijgeleide en dan wist je eigenlijk al dat het op een spurt zou gaan uitlopen.

Plapp komt hard ten val en moet volledig geschaafd verder

Stefan De Bod (EF Education-EasyPost) en Axel Mariault (Cofidis) kwamen nog aansluiten en maakten er zo een vierkoppige vluchtersgroep van, maar nog altijd was de controle in het peloton duidelijk zichtbaar. Ruim op tijd werden de mannen ingerekend, maar alsnog werden we in de nervositeit niet gespaard van valpartijen: eindklassement-favoriet Luke Plapp (Jayco AlUla) kuste het asfalt met nog dertien kilometer te gaan, samen met een drietal van Astana Qazaqstan Team: Samuele Battistella, Christian Scaroni and Michele Gazzoli. Volledig geschaafd moest Plapp verder doen, waarbij we direct konden zien dat de komende nachten geen pretje voor hem zullen zijn. Hij verloor tien minuten en daarmee ook zijn goede uitgangspositie.

Ondertussen werd er voorin natuurlijk stevig doorgebeukt in dienst van de snelle mannen: onder meer INESO Grenadiers (namens Viviani), Israel-Premier Tech (voor Corbin Strong) en Jayco AlUla (in dienst van Caleb Ewan) mengen zich in de debatten op de toch wel wat - naar Australische begrippen - wat smalle wegen richting Campbelltown.

Bij het ingaan van de slotkilometers zagen we hetzelfde beeld als op dag één: BORA-hansgrohe dat met Ryan Mullen en Van Poppel perfect timet voor Welsford, die het met zijn snelheid in de laatste honderden meters alleen nog maar af diende te ronden. Viviani en McLay bleven achter op de podiumplekken, in een top tien die verder enkel snelle namen bevatte.

Uitslag etappe 3 Tour Down Under 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws