Israel-Premier Tech, Tudor, Bardiani en Polti-Kometa ontvangen Giro-wildcards, Corratec valt buiten de boot Wielrennen
Wielrennen

Israel-Premier Tech, Tudor, Bardiani en Polti-Kometa ontvangen Giro-wildcards, Corratec valt buiten de boot

Israel-Premier Tech, Tudor, Bardiani en Polti-Kometa ontvangen Giro-wildcards, Corratec valt buiten de boot

De organisatie van de Ronde van Italië heeft dinsdagmiddag de wildcards toegekend voor de komende editie (4-26 mei). Zoals gewoonlijk krijgen naast de 18 WorldTour-ploegen de twee best geklasseerde ProTeams (momenteel Israel-Premier Tech en Lotto-Dstny) sowieso een uitnodiging, al sloeg de Belgische formatie die - net als in 2023 - af. Daarom bleven er drie plekken over en die gingen naar VF Group-Bardiani CSF-Faizanè, Tudor Pro Cycling en Polti-Kometa.

Door het toekennen van wildcards aan VF Group-Bardiani CSF-Faizanè, Tudor Pro Cycling en Polti-Kometa valt Team Corratec, dat overigens zal verdergaan als Team Corratec - Vini Fantini, verrassend genoeg buiten de boot. De Italiaanse wielerploeg, die met Karel Vacek tweede werd in de zevende rit vorig jaar, mag wel aantreden in de Strade Bianche (2 maart), samen met Israel-Premier Tech, Lotto-Dstny, Uno-X Mobility, Q36.5 Pro Cycling, Polti Kometa en Tudor.

Enkele dagen nadien in de Tirreno-Adriatico (4-10 maart) komt Bardiani-CSF opnieuw in het spel en valt Lotto-Dstny af. Voor het eerste Monument van het jaar, Milaan-Sanremo (16 maart), strijdt enkel Q36.5 Pro Cycling niet mee. Corratec was alleszins niet blij met de niet-nominatie voor zijn gebruikelijke grote ronde. De admin van het X-kanaal postte een verdrietige emoji als blijk van afkeuring.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws