Viviani rijdt na EK-wegrit doodleuk naar Europese titel in de Afvalkoers Wielrennen
Wielrennen

Viviani rijdt na EK-wegrit doodleuk naar Europese titel in de Afvalkoers

Viviani rijdt na EK-wegrit doodleuk naar Europese titel in de Afvalkoers

Elia Viviani won zondagavond de Europese titel in het baanonderdeel Afvalkoers. De prestatie was zeer opmerkelijk omdat hij eerder op de dag de wegrit reed. Daarin spurtte hij naar een zevende plek.

Viviani werd als vervanger van Giacomo Nizzolo op het laatste moment opgeroepen voor de wegrit van het EK wielrennen. De koers liep zoals verwacht uit op een massasprint. Viviani kon daarin met een zevende plek echter niet overtuigen.

In de avond nam Viviani dus ook deel aan het baanonderdeel Afvalkoers. Op dat onderdeel is de Italiaan de heersend wereldkampioen. In de Afvalkoers valt elke ronde de laatste renner af, totdat vanzelfsprekend één, de winnaar, overblijft. Viviani reed een ijzersterke koers en had bij het ingaan van de laatste ronde zijn directe concurrent al losgereden. Viviani komt dinsdag - de laatste dag van het baantoernooi - ook nog in actie op het onderdeel Madison.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws