Mohoric bedankt ploeg voor eindzege CRO Race: 'Heb het WK geskipt om te kunnen trainen' Wielrennen
Wielrennen

Mohoric bedankt ploeg voor eindzege CRO Race: 'Heb het WK geskipt om te kunnen trainen'

Mohoric bedankt ploeg voor eindzege CRO Race: 'Heb het WK geskipt om te kunnen trainen'

Niet Jonas Vingegaard, maar wel Matej Mohoric heeft de CRO Race gewonnen. De Sloveen ging de slotdag in met acht seconden achterstand op leider Vingegaard in het algemeen klassement, maar stak dankzij de bonificatieseconden - onderweg en aan de meet - de Deen alsnog voorbij in de eindstand. Mohoric was dan ook zeer te spreken over de gang van zaken in de slotrit, zo vertelt hij in het flashinterview.

Voor wie de wedstrijd niet gezien heeft: Met een relatief vlakke rit voor de boeg en acht seconden achterstond op de leider zag het er niet al te best uit voor Mohoric. Maar dankzij drie bonificatieseconden bij de eerste tussensprint naderde de renner van Bahrain Victorious tot op vijf seconden van Vingegaard. Een tweede plaats aan de aankomst en de bijhorende zes bonificatieseconden volstonden plots voor de eindzege. En zo geschiedde.

'Het was een open strijd voor de eindzege, maar het zag er op papier bijna onmogelijk uit. Toch zouden we alles op alles zetten om de eindzege te pakken. We gingen all-in voor de eerste tussensprint en dan wisten we dat ik nog tweede moest worden in het dagklassement', zo doet Mohoric zijn verhaal met een grote glimlach op het gezicht.

Mohoric: 'Milan deed zijn lead-out toen Viviani al aan het sprinten was'

'Eigenlijk deed het team al het werk. Ik moest gewoon in de wielen blijven en zeker Jonathan's (Milan, red.) wiel in de finale niet verliezen. Hij deed zijn lead-out toen Elia Viviani al aan het sprinten was, en ik moest gewoon volgen. Zo kon ik tweede worden, ondanks dat ik geen sprinter ben', zo lacht hij. 'Ik moet mijn teamgenoten van Bahrain Victorious bedanken, want zonder hen was dit niet mogelijk geweest.'

'Of dit een voorbereiding was op de komende wedstrijden? Het was eerder een beetje een doelstelling voor mij. Ik wilde het seizoen op een goede manier afsluiten, want ik heb deze zomer gesukkeld met mijn gezondheid. Ik begon mij beter te voelen toen ik naar Canada afreisde. Ik besloot het WK over te slaan, zodat ik nog meer kon trainen, want ik besefte dat de vorm nog niet goed genoeg was om daar in Australië competitief te zijn. Hier in Kroatië voelde ik me al beter en ik ben dan ook trots dat ik er samen met mijn ploegmaats in geslaagd ben de eindzege te pakken.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news