Vlasov rijdt bij eerste keer Waalse Pijl meteen naar podium: 'Teuns verraste me vandaag' Wielrennen
Wielrennen

Vlasov rijdt bij eerste keer Waalse Pijl meteen naar podium: 'Teuns verraste me vandaag'

Vlasov rijdt bij eerste keer Waalse Pijl meteen naar podium: 'Teuns verraste me vandaag'

Aleksandr Vlasov reed woensdag naar een verdienstelijke derde plaats in de Waalse Pijl. De Rus van BORA-hansgrohe moest alleen zijn meerdere erkennen in Dylan Teuns en Alejandro Valverde, maar was na afloop tevreden met zijn prestatie.

'Ik ben erg trots op dit resultaat en mijn ploeg deed goed werk. Het is erg indrukwekkend: voor het eerst in de Waalse Pijl en meteen op het podium, dus ik ben erg blij', zo laat Vlasov in het flashinterview weten. De Rus is bezig aan een sterk seizoen, met winst in de Ronde van Valencia en recent nog met een podiumplaats in de Ronde van het Baskenland. Na elf dagen rust stond hij in de Waalse Pijl voor het eerst weer aan de start en verzekerde hij zich wederom van een podiumplek.

Vlasov vertelt na afloop dat hij er alles heeft uitgehaald. 'De race verliep zoals verwacht, met alle favorieten samen richting de laatste klim. Ik zat al op de limiet en deed het maximale wat ik kon. Dylan Teuns verraste me vandaag, omdat hij de sterkte was aan de finish.' Op de vraag of deze podiumplek naar meer smaakte voor de komende jaren, antwoordde de Rus enigszins verbaasd: 'Natuurlijk, waarom niet?'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws