Evenepoel ziet Alaphilippe vierde worden: 'De sterkste man wint hier gewoon' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel ziet Alaphilippe vierde worden: 'De sterkste man wint hier gewoon'

Evenepoel ziet Alaphilippe vierde worden: 'De sterkste man wint hier gewoon'

Remco Evenepoel was woensdag de aangewezen man om drievoudig winnaar Julian Alaphilippe aan de voet van de Muur van Hoei af te zetten. De Belg deed dat voortreffelijk, maar zag de wereldkampioen uiteindelijk vierde worden.

'Als ploeg hebben we denk ik een perfecte koers gereden', stelt Evenepoel vlak na de race. 'Op het einde was het man tegen man voor Julian. Ik moest hem vooraan afzetten voor de klim en dat heb ik gedaan. Zelf ben ik niet het type renner om hier mee te doen voor de overwinning.'

Evenepoel: 'Taken tot in de puntjes uitgevoerd'

Sporza vroeg de jonge Belg of dit hem vertrouwen geeft voor zondag, als Luik-Bastenaken-Luik verreden wordt. 'Dat is toch een andere wedstrijd, met veel langere inspanningen en minder nervositeit. Als ploeg stonden we er, we hebben onze taken tot in de puntjes uitgevoerd', zegt Evenepoel. 'We hebben er alles aan gedaan voor Julian.'

'Op zo'n aankomst wint de sterkste gewoon en dat bleek Dylan Teuns. Hij is iemand die het verdient, als hij niet lek rijdt in de Brabantse Pijl deed hij daar ook al mee om de overwinning. Chapeau voor hem', sluit de renner van Quick Step-Alpha Vinyl af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws