Vlasov wint in trainingsgebied en op 'geluksberg': 'Maakt het extra speciaal' Wielrennen
Wielrennen

Vlasov wint in trainingsgebied en op 'geluksberg': 'Maakt het extra speciaal'

Vlasov wint in trainingsgebied en op 'geluksberg': 'Maakt het extra speciaal'

Aleksandr Vlasov is in de voetsporen van zijn landgenoot en ex-renner Ilnur Zakarin getreden door op Madone d'Utelle te zegevieren. De renner van BORA-hansgrohe was met een goed getimede aanval de andere favorieten te slim af in de zevende etappe van Parijs-Nice.

'Ik ben heel blij om hier te winnen. Het is een WorldTour-koers, één van de meest belangrijke van het jaar. Dit is ook mijn trainingsgebied, ik ken de wegen. Dat maakt het extra speciaal', aldus een tevreden Vlasov in het flashinterview.

De vorige keer dat er gefinisht werd op de Madone d'Utelle won Zakarin, een landgenoot van Vlasov. 'Ja, ik weet dat hij in 2016 heeft gewonnen. Het is grappig, het is onze geluksberg', lacht Vlasov.

Vlasov: 'Het was een zeer tricky etappe'

Met Primoz Roglic had Vlasov een kopman voor zich, maar hij hoefde zich dus niet volledig in dienst van de Sloveen te stellen. 'Ik sta wat verder in het klassement, dus ik zag kansen. We wilden de klim afwachten. Of we gingen sprinten met Primoz, of ik zou reageren op aanvallen. Uiteindelijk zag ik mijn kans en ging ik ervoor.'

De renners werden onderweg geteisterd door barre weersomstandigheden. 'Het was nat en koud. In de laatste kilometers voelden mijn armen heel koud. Gelukkig had ik mij goed aangekleed, waardoor ik de kou goed kon doorstaan. Het was een zeer tricky etappe.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws