Volgende uitvaller in Giro d'Italia: Alessandro Covi verschijnt niet aan de start van twaalfde etappe Wielrennen
Wielrennen

Volgende uitvaller in Giro d'Italia: Alessandro Covi verschijnt niet aan de start van twaalfde etappe

Volgende uitvaller in Giro d'Italia: Alessandro Covi verschijnt niet aan de start van twaalfde etappe

Alessandro Covi verschijnt niet aan de start van de twaalfde etappe in de Giro d'Italia. Dat meldt zijn ploeg UAE-Team Emirates op Twitter. De Italiaan kwam samen met Geraint Thomas, Primoz Roglic en Geoghegan Hart hard ten val in de elfde rit en is dus niet in staat om zijn Giro te hervatten.

Ploegdokter Jason Suter geeft een korte toelichting. 'Alessandro heeft wellicht een gebroken heiligbeen en kan daarom niet verder. Hij keert terug naar huis om definitieve onderzoeken te ondergaan.'

De Italiaan reageerde zelf ook na de valpartij. ''Plotseling lag ik op de grond. Dit soort dingen gebeuren in het wielrennen. Het spijt me voor wat er gebeurd is met Geoghegan Hart, die hier was om een klassement te rijden. Ik hoop dat hij goed herstelt voor het tweede deel van het seizoen.'

Covi was een belangrijke pion om Joao Almeida aan een goed resultaat te helpen. De Portugees staat op dit moment derde in het algemeen klassement, 22 seconden achter leider Thomas. Almeida was niet betrokken bij de val van Covi en co, die uiteindelijk het einde betekende voor Geoghegan Hart. De Brit van INEOS Grenadiers heeft een gebroken heup en moet worden geopereerd.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news