'Dutch mafia' moet het zonder Niki Terpstra doen in Amerika: 'Maakt me soms vrij chagrijnig' Gravel
Gravel

'Dutch mafia' moet het zonder Niki Terpstra doen in Amerika: 'Maakt me soms vrij chagrijnig'

'Dutch mafia' moet het zonder Niki Terpstra doen in Amerika: 'Maakt me soms vrij chagrijnig'

Terwijl de Giro d'Italia volop bezig is, wordt de focus van het gravelseizoen stilaan verlegd richting de Amerikaanse koersen. Afgelopen weken werd er gekoerst in Valkenburg (winst voor Timo Kielich) en Aken (Paul Voss), maar de Nederlanders hebben inmiddels de reis richting de Verenigde Staten gemaakt.

Onder meer Laurens ten Dam, Thomas Dekker, Jasper Ockeloen en Ivar Slik zijn inmiddels in de States voor de wedstrijden Gravel Loco's & Unbound, de bekendste van allemaal. De Nederlandse gravelcoureurs staan daar bekend als The Dutch Mafia. Eigenlijk zou Niki Terpstra, afgelopen jaar gestopt als wielerprof, ook meegaan, maar de Noord-Hollander laat op Instagram weten dat hij niet mee kon.

'De Nederlandse gravelploeg trekt zonder mij naar de VS', aldus Terpstra. 'Ik moet thuis blijven en de dagen aftellen tot ik weer kan fietsen, dus geen Gravel Loco's & Unbound voor mij. Mijn knieblessure houdt me langer van de fiets dan ik had gehoopt, en dat maakt me soms vrij chagrijnig', zegt de Nederlander bij een bijpassende foto van hemzelf met een grumpy gezicht.

'Het is echter het belangrijkste dat ik geduld blijf houden en me focus op een volledig herstel, er komen nog gave wedstrijden en avonturen aan dit jaar', stelt Terpstra.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws