Vollering moest Van Vleuten laten gaan: 'Mijn dag heeft nog nooit zo lang geduurd!' Wielrennen
Wielrennen

Vollering moest Van Vleuten laten gaan: 'Mijn dag heeft nog nooit zo lang geduurd!'

Vollering moest Van Vleuten laten gaan: 'Mijn dag heeft nog nooit zo lang geduurd!'

Demi Vollering ging zaterdag strijdend ten onder in de Tour de France Femmes. De renster van Team SD Worx sprong mee toen Annemiek van Vleuten wegsprong, maar moest laatstgenoemde op ruim zestig kilometer van de finish al laten gaan. Een tweede plek bleek het hoogst haalbare.

In de zevende etappe van de Tour de France - de koninginnenrit - gingen alle remmen los. De rensters kregen met de Petit Ballon, Col de Platzerwasel en de Grand Ballon enkele loeizware hellingen voorgeschoteld. Vollering en Van Vleuten openden samen de koers en trokken ten aanval, op initiatief van de renster van Movistar Team.

'Toen ik haar naar voren zag komen, wist ik wel hoe laat het was', zegt Vollering over de move van haar rivale tegen Sporza. 'Ik had alleen gehoopt dat we met een grotere groep wat langer mee hadden gekund.' Dat lukte dus niet, want de favorieten konden het hoge tempo niet bijbenen. Zo finishte de groep met Cecilie Uttrup Ludwig, Kasia Niewiadoma en Juliette Labous pas op een dikke vijf minuten.

Vollering beleefde een loodzware dag

Vollering werd dus tweede, maar of ze daar tevreden mee is? 'Dat weet ik nog niet', antwoordt ze desgevraagd. 'Dit is alles wat erin zat en ik denk dat ik niet ontevreden mag zijn. Het is jammer dat ik er niet wat langer aan kon blijven hangen.' Al met al was het dus een pittige rit dus voor de kopvrouw van Team SD Worx, zo beaamt ze zelf ook. 'Mijn dag heeft nog nooit zo lang geduurd. Hallelujah!'

Vollering staat momenteel tweede in het algemeen klassement van de Tour de France Femmes, op drie minuten en negen seconden van leidster Van Vleuten. Die nam het geel zaterdag over van Marianne Vos, die er volledig doorheen zakte. Zondag mag Van Vleuten haar gele tricot gaan verdedigen in de slotetappe naar La Super Planche des Belles Filles.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws